1119
De buitenboel schilderen? Wij geven tips!
Gepubliceerd: 01-08-2022

De zomer is het perfecte moment voor het schilderen van de buitenboel. Je kunt uiteraard een schilderbedrijf inhuren om de kozijnen, deuren en het houtwerk aan de gevel te voorzien van een verse laag verf, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken. In dit artikel lees je hoe je zelf met het buitenschilderwerk aan de slag kunt gaan.

Veilig de hoogte in

Om het buitenschilderwerk veilig uit te kunnen voeren, is het aan te raden gebruik te maken van een ladder of een steiger. Een steiger is het meest geschikt.

  1. Rolsteiger: Een rolsteiger staat op grote stevige wielen, is eenvoudig te verplaatsen en hoef je niet telkens weer op te bouwen en af te breken. Rolsteigers zijn daardoor perfect voor het buitenschilderwerk.
  2. Gevelsteiger: Gevelsteigers staan daarentegen vast en voornamelijk geschikt voor schilderklussen waarbij je langere tijd vanaf één plek werkt. Om te verplaatsen moet je ‘m afbreken en weer opbouwen.
  3. Kamersteiger: Kamersteigers zijn compacte steigers die je makkelijk kunt verplaatsen, maar niet erg ver de hoogte in gaan. Een kamersteiger wordt vooral gebruikt voor kleinschalig schilderwerk of binnenshuis. 

Een goed begin, is het halve werk

Wat het buitenschilderwerk betreft geldt dat een goede voorbereiding zorgt voor een mooier en duurzamer eindresultaat.

WIN-VLOERKLEED.png

  1. Begin met het schoonmaken van het hout met een spons en sopje.
  2. Ontvet vervolgens met ammonia verdund met water of een professioneel ontvettingsmiddel.
  3. Daarna schuur je de oude verf(resten) zoveel mogelijk weg en vul je beschadigingen in het houtwerk op.
  4. Vergeet niet om af te plakken met schilderstape. 

Aanvullende succestips

Wil je succes garanderen? Dan is het aan te raden een tweetal zaken goed in de gaten te houden.

  1. Zorg voor goed materiaal: Kies voor hoogwaardige kwasten en verfrollers die geen haartjes of pluizen afgeven. Zorg bovendien voor kwasten en verfrollers in verschillende formaten.

Let op de weersomstandigheden: Vermijd regen, harde wind en zeer hoge (rond de 30 ℃) en zeer lage temperaturen (5 ℃ of lager). Droog weer met een temperatuur tussen de 15 en 20 ℃is ideaal.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide