1398
Bouwbeslag en bevestigingsmaterialen
Gepubliceerd: 14-01-2022 Laatste update: 14-02-2023

Ben je op zoek naar bouwbeslag? Wil je bijvoorbeeld een nieuwe deurgreep kopen? Of heb je iets binnen de categorie meubelbeslag nodig? Dan is het in allebei de gevallen belangrijk om te kiezen voor bouwbeslag van goede kwaliteit. Daarnaast is het van belang dat je voor de bevestiging van het bouwbeslag gebruikmaakt van goede bevestigingsmaterialen. Gelukkig is het aanbod bouwbeslag en bevestigingsmaterialen groot. Hierdoor kun jij elke klus met succes afronden.

Plankdrager die bij de ruimte past

Een ander product dat binnen de categorie bouwbeslag valt, betreft de plankdrager. Het is een product dat in veel woningen, maar ook in bedrijfspanden terugkomt. Je kunt een plankdrager gebruiken ter ondersteuning van een plank. Maar de plankdragers kunnen ook goed dienen als schapdragers. Vooral in voorraadkasten hebben ze deze functie. Wanneer je een plankdrager nodig hebt, zal je zien dat het aanbod divers is. Je kunt een plankdrager namelijk in diverse materialen en kleuren verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plakdrager die gemaakt is van aluminium, kunststof of staal. Daarnaast kan de plankdrager wit of zwart van kleur zijn. Maar ook een grijze RVS uitvoering behoort tot de mogelijkheden. Welk soort plankdrager ga jij aanschaffen?

Zo bevestig je een plankdrager

De bevestiging van een plankdrager is niet heel ingewikkeld. Het is alleen wel van belang dat je de juiste materialen gebruikt. Zo moet je de juiste bevestigingsmaterialen hebben. En daarnaast is het belangrijk dat je deze bevestigingsmaterialen met het juiste gereedschap bevestigt. Voordat je de plankdrager gaat bevestigen, moet je goed kijken waar deze moet komen te hangen. Wat is de precieze plek waar de plankdrager moet komen? Het is handig om op die plek een puntje te tekenen met potlood. Zo weet je namelijk precies waar jij jouw gat moet boren. Je kunt vervolgens met behulp van pluggen en schroeven de plankdrager daadwerkelijk ophangen. Gebruik bij dit soort klussen altijd een waterpas zodat je zeker weet dat het eindresultaat goed is.

WIN-VLOERKLEED.png

Andere soorten bouwbeslag

De term bouwbeslag is heel breed. Een plankdrager valt binnen de categorie bouwbeslag. Maar dat geldt ook voor brievenbussen en voor ladegeleiders. En de term bouwbeslag kun je ook nog verder splitsen in bijvoorbeeld deurbeslag en raambeslag. De verkrijgbare producten binnen al deze verschillende categorieën zijn allemaal kwalitatief hoogstaand. Uiteraard komt de kwaliteit van het product pas tot zijn recht als de klus goed wordt uitgevoerd. Wordt een kwalitatief goede plankdrager bijvoorbeeld scheef opgehangen? Dan kunnen de spullen op de plank er vanaf vallen. De kwaliteit van het eindproduct wordt dus in belangrijke mate bepaald door de uitvoering. Maak daarom altijd gebruik van goed gereedschap.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide