3261
7x tips om jouw werkplaats in te richten
Gepubliceerd: 05-02-2018 Laatste update: 07-05-2022

Een goed ingerichte werkplaats maakt klussen een stuk aangenamer. Niet langer zoeken naar de juiste maat schroevendraaier, maar alles direct bij de hand. Het maakt het klussen een stuk gemakkelijker en voorkomt irritatie en stress. Hier vind je 7x tips om jouw werkplaats in te richten.

Alles bij de hand
Tijdens het klussen is het enorm belangrijk om al het gereedschap in de werkplaats direct bij de hand te hebben. Door je werkplaats op een georganiseerde en gestructureerde manier in te richten zorg je ervoor dat het klussen een stuk soepeler verloopt.

  1. Zorg dat al het basisgereedschap aanwezig is. Van hamers tot schroevendraaiersets, sommige stukken gereedschap zijn niet te missen in de werkplaats.
  2. Orden al je gereedschap systematisch. Hang je gehele assortiment gereedschap aan een leeg stuk muur en maak een permanente omtrek van de stukken gereedschap zodat je altijd weet wat waar hoort te hangen. Geen ruimte aan de muur? Werk dan met een coderingssysteem. Door gebruik te maken van kleuren of cijfers kun je bakjes en lades gemakkelijk onderscheiden en heb je snel het juiste gereedschap te pakken.
  3. Houdt klein materiaal samen. Gebruik schroefpotjes, bakken of lades voor kleinere materialen zoals spijkers, schroeven en moeren. Door gebruik te maken van doorzichtige wekpotjes zie je direct wat je nodig hebt en is het ook nog eens goed bereikbaar. Stal de wekpotjes uit aan de muur om een direct overzicht te hebben van alle bruikbare materialen.

Organiseren en ruimte creëren
Niets zo vervelend als klussen in een chaotische plek met te weinig bewegingsruimte. Ruimte is van groot belang en zorgt voor rust en overzicht.

inspiratiebrochures1.png

  1. Heb je maar een kleine ruimte tot je beschikking? Maak dan gebruik van muren en inklapbare meubelstukken om de werkruimte zo groot mogelijk te houden. Een inklapbare werkbank en opbergrekken kunnen bijvoorbeeld wonderen doen.
  2. De juiste verlichting kan hier ook aan bijdragen. Door gebruik te maken van speciale lampen en LED-verlichting creëer je niet alleen een ruimtelijk gevoel, maar kun je ook nog eens geld besparen.
  3. Vul op tijd het assortiment aan. Voorkom stress bij toekomstige klussen en vul het assortiment op tijd aan. Vul kleine materialen als moeren, schroeven en spijkers aan voordat ze helemaal op zijn. Houd eventueel wat extra materiaal achter de hand om een onverwachts ritje naar de bouwmarkt te voorkomen.
  4. Werk georganiseerd. Hang gereedschap terug waar ze horen en laat altijd een schoon werkblad achter. Door ook tijdens het klussen georganiseerd en opgeruimd te werken biedt je jezelf de benodigde ruimte en kun je soepel aan het klussen gaan.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide