2258
6 handige doe-het-zelf tips

Of je nou een handige doe-het-zelver bent of niet, als er klusjes in en om het huis te doen zijn kan je wel wat praktische klustips gebruiken. Wij hebben een aantal handige doe-het-zelf tips voor je op een rijtje gezet.

 

1 - Geen verfspatters op je hoofd
Heb je een schilderklusje waarbij je ook boven je hoofd moet schilderen dan zul je al snel merken dat je onder de verfspatters komt te zitten. Dat is helemaal niet nodig. Gebruik afplakband! Afplakband is niet alleen heel handig om de randjes af te plakken zodat je netjes recht kunt schilderen.. Draai wat afplakband rondom de kwast, net onder waar de haren beginnen en je voorkomt dat de druppels verf op je hoofd vallen tijdens het schilderen.

2 - Handige schuurhulp
Je kent het wel, voordat je gaat schilderen zul je eerst flink met schuurpapier in de weer moeten gaan. Vooral de ronde vormen en lastige hoekjes zijn vaak een vervelende klus. Gebruik hiervoor eens een boormachine! Er zijn veel verschillende hulpstukken voor een boormachine verkrijgbaar waaronder hulpstukken om te kunnen schuren.

3 - Help het verfblik gaat niet meer open
Wanneer je geschilderd hebt en de klus is nog niet klaar dan zul je het verfblik weer goed moeten sluiten om te voorkomen dat de verf uitdroogt. Doordat de randen van de blikken vaak besmeurd zijn met verf krijg je het blik niet meer goed dicht en laat staan nog open wanneer je weer verder wilt gaan. Dit kan je handig oplossen door na het schilderen wat aluminium folie om de randen van het blik te vouwen. Zo blijft het deksel niet meer aan het blik plakken en kan je hem goed sluiten.

4 - Boren in tegels zonder beschadigingen
Wil je een gaatje boren in de tegels van bijvoorbeeld de badkamer om hier iets te kunnen ophangen maar graag je tegels heel houden? Gebruik dan afplakand. Plak dit in een kruis op de plaats waar je het gaatje wilt boren en boor in het midden van het kruis. Je boor blijft zo op zijn plaats zodat je tegels niet beschadigen.

5 - Boren met een tennisbal
Vind jij het ook zo vervelend dat de hele kamer onder het stof komt als je een paar gaatjes in je muur of plafond wilt boren? Snijd eens een tennisbal door de midden en plaats hem met de open kant naar beneden om je boor heen en druk hem tegen de muur bij het boren. Voortaan blijft jouw kamer en kapsel stofvrij tijdens het boren.

6 - Unpluggen met een kurkentrekker
Handig om een flesje wijn open te maken, die kurkentrekker maar wist je dat je ook heel gemakkelijk pluggen uit de muur kunt halen met een kurkentrekker. Best handig!

Wat je klus ook is, van een schilderijtje ophangen tot een complete verbouwing, alles valt of staat met degelijk gereedschap. En het is niet handig om dit steeds bij je buren te moeten lenen dus zorg zelf voor een gereedschapskist met degelijke gereedschappen. Neem maar eens een kijkje op Gereedschapcentrum. Hier vind je voor elke klus het juiste gereedschapen en elke dag een aantrekkelijke aanbieding.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners