Ook al ben je veel bezig met klussen in huis: de kruipruimte van je woning is misschien het laatste punt op je prioriteitenlijstje. Toch is het erg belangrijk om de kruipruimte van je huis in een goede conditie te houden: een vochtige kruipruimte kan namelijk voor heel wat problemen zorgen. Wil je meer weten over kruipruimte isolatie, of is je kruipruimte vochtig en ben je op zoek naar een oplossing? Wij vertellen je graag wat je kunt doen tegen een vochtige kruipruimte.Waarom kan een vochtige kruipruimte gevaarlijk zijn?
Als de kruipruimte niet goed geïsoleerd is, wordt de ruimte vochtig. Maar naast vocht. kan ook het radioactieve gas radon niet goed worden afgevoerd. Dit gas komt vrij uit bijvoorbeeld bouwmaterialen en is in principe niet schadelijk voor de gezondheid. Maar als het zich ophoopt, kan radon zich aan stofdeeltjes binden. Als je dit inademt, kan radon schadelijk zijn. Dat wil je natuurlijk niet!

Naast dat een vochtige kruipruimte op lange(re) termijn een probleem voor de gezondheid kan gaan vormen, kan het ook schade aan je huis aanbrengen. Je wilt niet dat je mooie houten vloer gaat rotten door het vocht, of de wanden in het gehele huis klam worden omdat het vocht in de kruipruimte niet weg kan. Daarbij kan een vochtige kruipruimte een nieuw huis worden voor ongedierte als ratten of andere vervelende beestjes zoals pissebedden en zilvervisjes.

Ventilatie in de kruipruimte
Kruipruimte ventilatie is dé oplossing tegen de vochtigheid in deze ruimte – en dus ook tegen de bijbehorende problemen van een vochtige kruipruimte. Door een ventilatie renovatiekoker te laten plaatsen, is de ventilatie in de kruipruimte weer op orde. Ook kan er, als een renovatiekoker geen optie is, een ander - op maat gemaakt - systeem worden geplaatst, zodat ook dan de kruipruimte geventileerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld het geval als er een pui is geplaatst bij je woning.

Deskundigheid en vakmanschap
Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag om je kruipruimte te isoleren. Omdat het hier toch uiteindelijk om je gezondheid en de staat van je woning kan gaan, is het echter aan te raden om een vakman in te schakelen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft alle deskundigheid voor deze specifieke ruimte in huis, en kunnen op maat gemaakt advies geven én de klus meteen voor je klaren. Zo weet je zeker dat je problemen die bij een vochtige kruipruimte horen je bespaard blijven!

Ook leuk om te lezen