07
vr, aug

Het coronaviris heeft ertoe geleid dat een groot aantal werkende Nederlanders thuis is komen te zitten. Waar veel mensen vanuit huis kunnen werken, is dat voor een ander deel van de werkenden niet mogelijk. Denk aan mensen in de horeca, mensen in de culturele sector, enzovoorts.

 

Voor hen is dit het perfecte moment om hun woning en tuin aan te pakken! Denk aan het uitbreiden van de woning met een kleine aanbouw, het vernieuwen van het terras of bijvoorbeeld het plaatsen van een tuinhuis. Wat zijn de meest voorkomende verbouwingen die nu worden uitgevoerd? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Vernieuwen van de vloeren in huis

Veel woningbezitters kiezen in deze periode voor het vernieuwen van hun vloeren in huis. Kies bijvoorbeeld voor een van de stijlvolle grenen vloeren die worden aangeboden, of ga voor een van de eiken vloeren. Vloeren hebben een grote invloed op de uitstraling van ruimtes. Zo kan een vloer de ruimte lichter maken en groter laten lijken, maar ook verkleinen en knusser maken. Naar wat voor type vloer zoek jij? Denk niet alleen na over het type en model vloer, maar ook over de manier waarop de vloer straks gelegd wordt. Ga je voor het horizontaal leggen van planken, of kies je voor een verticale variant? Ook een visgraatvloer is momenteel populair.

Geef wanden een nieuw kleurtje

Naast het vernieuwen van de vloeren in huis, kun je ook voor het verven of behangen van de muren kiezen. Net als een vloer, heeft ook een wand een grote impact op de uitstraling van je woning. Probeer de kleur op de wanden aan te laten sluiten bij de vloer en het bestaande interieur. Een te groot contrast tussen verschillende stijlen en kleuren zou je ruimte rommelig kunnen maken. Iets wat je logischerwijs wenst te voorkomen! In de kinderkamer zou je voor muurstickers kunnen kiezen. Deze kun je heel eenvoudig weer vervangen, als je kinderen uitgekeken zijn op deze stickers.

Breek een wand open tussen twee ruimtes

Heb je een ongebruikte kamer in huis? Het kan het overwegen waard zijn om de wand tussen deze en andere kamers open te breken. Met het openbreken van de wand maak je ruimtes groter. Je kunt van deze loze ruimte ook een inloopkast maken! Zo kan de kast uit je slaapkamer, waardoor deze groter lijkt. Het openbreken van een muur is in zo’n geval niet noodzakelijk. 

Ook leuk om te lezen