519
De 5 voordelen van gevelbekleding

Heb je al eens overwogen om je woning, chalet of vakantiehuisje te voorzien van kunststof gevelbekleding? Een duurzame investering waar je lang plezier van hebt. Wij zetten de voordelen van kunststof gevelbekleding voor je op een rij:

 

Nieuwe uitstraling
Ziet je woning er vervallen uit? Vind je het vakantiehuisje of de stacaravan een ongezellige uitstraling hebben? Met kunststof gevelbekleding steek je de woning in een nieuw jasje. Je hebt keuze uit een heleboel verschillende kleuren, en ook de structuur en omvang van de kunststof schroten varieert. Je kunt de hele gevel bekleden, maar ook alleen delen ervan. Zo creëer je uiteindelijk een sfeerbeeld dat helemaal bij jouw smaak past! De kunststof schroten zijn eenvoudig te monteren.

Beschermende laag
Met gevelbekleding breng je een beschermende laag aan over de originele gevel en verleng je de levensduur van je woning, vakantiehuisje, woonboot, chalet of stacaravan. De weerelementen hebben plotseling nauwelijks meer invloed op de originele gevel: geen aanslag, geen vervuiling, geen schimmel… Alsof je het huis in een goede winterjas hult!

Minder onderhoud
Het meest gebruikte materiaal bij gevelbekleding is kunststof, onder andere omdat kunststof – in tegenstelling tot hout- niet geschilderd hoeft te worden. Kunststof schroten zijn eenvoudig te reinigen én uv-bestendig, zodat ze niet door de zon verkleuren! De originele gevel blijft beschermd en aan de gevelbekleding heb je weinig onderhoudswerk: twee voordelen ineen. 

Isolerende werking
Omdat je de laag met kunststof gevelbekleding over de bestaande gevel heen plaatst, hebben de schroten bovendien een isolerende werking. De lucht tussen de lagen zorgt ervoor dat je woning zomers minder heet is en ’s winters minder koud. Zo bespaar je ook nog op de stookkosten! De mate van isolerende werking is uiteraard afhankelijk van het type gevelbekleding. Kunststof schroten van goede kwaliteit isoleren over het algemeen uitstekend.

Duurzaam
Kunststof gevelbekleding is bestendig tegen de weerelementen: de schroten zijn niet gevoelig voor bijvoorbeeld rotten of corrosie. De levensverwachting van kwalitatief goede kunststof gevelbekleding is wel 30 jaar! Daarnaast is kunststof ook nog eens 100% recyclebaar. Dat maakt deze vorm van gevelbekleding erg duurzaam: je hebt er lang plezier van en het milieu wordt er minder door belast.

Onze partners