996
Wat biedt een dakkapel aan voordelen?

Heerlijk, een huis met zolder. Maar in de praktijk blijkt dat schuine dak altijd in de weg te zitten en is de zolder niet meer dan een donkere rommelhoek waar je weinig mee kunt. Tijd voor een dakkapel! Daarmee creëer je extra ruimte en licht. Voortaan is de zolder een echte leefruimte om te gebruiken als kantoor, of slaapkamer. De voordelen van een dakkapel op een rij:

 

Meer ruimte
Met een dakkapel tover je een krappe zolder om tot een volwaardige kamer in huis. Dat is vooral omdat een dakkapel meer loopruimte creëert: ineens kun je op het grootste deel van de zolder staan en dus heb je écht wat aan de ruimte! Maar ook het totale gebruiksoppervlakte vergroot je ermee. Zet je bureau voor het raam en gebruik de zolder voortaan als thuiswerkplaats. Of is er een baby op komst en hebben jullie snel een extra slaapkamer nodig? Een dakkapel plaatsen kan al in 1 dag!

Meer licht
De dakkapel komt met extra ramen: 2, 3, 4 of zelfs 5 of 6! Misschien plaats je zelfs een dakkapel aan beide kanten van het dak, en maak je zo ruimte voor twee slaapkamers op zolder. Meestal neemt de dakkapel de plaats in van een dicht dak of een dak met slechts een klein raam, en dus wordt je zolder er een stuk lichter van.

In 1 dag te plaatsen
Zie je er tegenop om in een bouwval te wonen? Kies dan voor een dakkapel in 1 dag! Het voorbereidende werk wordt in een werkplaats ver van jouw huis gedaan, zodat de kant-en-klare dakkapel met een kraan in 1 dag op zijn plaats staat! Nog dezelfde dag is het dak weer wind- en waterdicht. Zelfs met het aftimmeren kan die dag al worden begonnen.

Woning meer waard
Het plaatsen van één of meerdere dakkapellen is een slimme investering, omdat je woning er meer waard van wordt. In eerste instantie heb je zelf natuurlijk veel meer woonplezier door een dakkapel. Wanneer je uiteindelijk gaat verhuizen, zul je zien dat de investering zich (deels) terugbetaalt in de vorm van een waarde verhoging van je huis!

Beter uitzicht
dakLast but not least: een dakkapel geeft je prachtig uitzicht op de omgeving rond je woning. Kon je door het oude dakraam nauwelijks naar buiten kijken, nu heb je volop zicht op de bomen en buurt. Dat maakt de zolder voortaan een fijne werkplek of slaapkamer.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners