2102
Dakkapel

Ruimte, daar ontbreekt het vaak aan in de Nederlandse woning. In Nederland hebben we niet zoveel ruimte om te bouwen, dus zijn de afmetingen van de woningen soms wat beperkt. Een mooie oplossing voor het oplossen van ruimtegebrek is natuurlijk een dakkapel. Bij het plaatsen van een dakkapel heb je direct meer ruimte ter beschikking. Een kleine zolder kan nu tot slaapkamer of werkkamer omgetoverd worden. Een bijkomstig voordeel is, dat het plaatsen van een dakkapel ook een positieve invloed heeft op de waarde van de woning.

Voordelen van een kunststof dakkapel
Dakkapellen worden over het algemeen in hout of kunststof uitgevoerd. Ofschoon hout een natuurlijk materiaal is wat een mooie uitstraling heeft, wordt toch steeds vaker voor een kunststof dakkapel gekozen. De voordelen van een kunststof dakkapel spreken voor zich:  • Ze hebben een goede isolerende werking en zijn duurzaam.

  • Ze behoeven bijna geen onderhoud, dus geen houtrot en geen schilderwerk om de paar jaar.

  • Kunststof is lichter dan hout. De dakconstructie wordt dus minder belast en er kan dus eventueel een groter formaat dakkapel geplaatst worden.


Tijdelijk voordeel met een kunststof dakkapel
Het laten plaatsen van een dakkapel is nu ook nog eens extra voordelig. Het kabinet heeft namelijk onlangs besloten de stimuleringsregeling voor de bouw te verlengen tot 1 juli 2015. Dit houd in, dat over het arbeidsloon bij het plaatsen van een dakkapel slechts 6% BTW betaald hoeft te worden. Hiermee behaalt de klant al snel enkele honderden euro's voordeel.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners