2735
Meer daglicht in je woning

Daglicht is ontzettend belangrijk voor mensen. Zou jij vaker natuurlijk licht op je gezicht willen hebben, maar zit je veelal binnen? Gelukkig is daar een goede oplossing voor: het laten plaatsen van een lichtstraat.Meer daglicht: alleen maar voordelen
Dat daglicht cruciaal is voor de mens, staat buiten kijf. Natuurlijk licht doet wonderen voor je biologische klok. Je wordt meer uitgerust wakker, kunt je veel beter slapen en daardoor vol energie aan je dag beginnen. Ook je humeur knapt op als jij je blootstelt aan meer licht – je wordt er vrolijker van. Meer daglicht doet wonderen voor je productiviteit. Alleen maar voordelen, dus! Maar ook buiten je lijf is meer licht in een ruimte wel zo fijn: het bespaart op energiekosten voor verlichting en geeft je interieur een heel andere sfeer dan kunstverlichting.

Verschillende soorten lichtstraten

Nu je weet hoe belangrijk daglicht in je woning of bedrijfspand is, kun je op zoek naar manieren om dit te bewerkstelligen. De perfecte oplossing? Met een lichtstraat laat je gemakkelijk extra licht binnen. Of het nu om je woning gaat of je kantoor: door het plaatsen van een lichtstraat geniet je hoe dan ook van alle voordelen van meer daglicht. Er zijn verschillende soorten lichtstraten, dus er is er altijd een lichtstraat die bij jou en je portemonnee past.

Scherp geprijsd: een budgetvriendelijke lichtstraat
Op zoek naar een manier om met een klein(er) budget meer licht in je interieur te laten? Dan is een vlakke lichtstraat heel geschikt. Het laat veel extra licht in de ruimte en is met het grote oppervlak van glas prachtig om te zien. Een lessenaar lichtstraat lijkt veel op een vlakke lichtstraat, maar loopt een klein beetje schuiner en is dus perfect voor een dak met een grotere hellingshoek.Een andere mooie en budgetvriendelijke optie is een zadeldak lichtstraat: het strakke ontwerp staat fantastisch in een industrieel interieur.

Een lichtstraat als eyecatcher
Als je een lichtstraat wilt gebruiken als eyecatcher in je interieur, dan zijn de exclusieve piramide of schilddak lichtstraten echt iets voor jou.Een piramidelichtstraat is fantastisch in een wat kleinere ruimte en zorgt ten alle tijde voor een mooie lichtinval. Als je liever voor een meer ambachtelijke uitstraling gaat, is een schilddak lichtstraat een goede keuze: in de nok kun je bijvoorbeeld een stijlvolle lamp hangen. Prachtig, toch?

Voor de perfecte lichtstraat ben je bij Winters Lichtstraten aan het goede adres: zij maken alles op maat en hebben een enorm assortiment. Winters Lichtstraten werkt met prachtig meranti hardhout – zo laat je licht binnen met kwaliteit en vakmanschap.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners