567
Hoe voorkom je lekkage in je woning?
Gepubliceerd: 04-10-2023

Misschien dacht je bij het lezen van deze titel: hoezo lekkage in mijn woning? Dat komt toch helemaal niet zo vaak voor? Het tegendeel is echter waar. Heel veel mensen krijgen te maken met lekkage. Die lekkage wordt vaak niet veroorzaakt door een lekkende waterleiding of een leiding van je cv, maar door je dakgoot.

Hoe komt water van je dakgoot in je woning? Wij leggen het je in dit artikel allemaal uit. Een dakgoot kan namelijk voor heel veel problemen zorgen. Vandaar dat het belangrijk is dat je weet hoe je deze het beste kunt onderhouden. Wij laten je niet alleen zien hoe je dit doet, maar ook hoe je dit voor een zacht prijsje kunt uitbesteden aan de expert. Zo heb jij niet alleen nooit meer omkijken naar het onderhoud van je dakgoten, maar ben je er ook zeker van dat je nooit in de problemen komt. 

Onderhoud je dakgoten goed

Gedurende het jaar, valt er heel veel rommel in je dakgoot. Denk hierbij aan bladeren, takjes en stof dat zich in je dakgoot ophoopt tot een smerig goedje. Als je je dakgoten niet regelmatig schoonmaakt, loop je het risico dat je dakgoten vollopen met rommel. Hierdoor kan het hemelwater, dat soms met bakken naar beneden komt vallen, niet meer goed weg. In dat geval zoekt water de weg van de minste weerstand en dat kan betekenen dat het niet aan de buitenkant van je dakgoot overloopt, maar aan de binnenkant. Dat kan lekkage opleveren. Om dit te voorkomen is het daarom van groot belang dat je op tijd je dakgoten reinigt. Dit karweitje vinden veel mensen heel onaangenaam omdat het ronduit smerig is. De drek die zich in je dakgoot heeft gevormd, stinkt en je wordt er vies van. Hoe heerlijk is het daarom dat je het schoonmaken dakgoot met Univé kunt regelen? Met een paar klikken op je muis sluit je een verzekering af waarmee je nooit meer omkijken hebt naar je dakgootonderhoud. 

Laat het onderhoud van je dakgoot over aan de specialist

Het schoonmaken van je dakgoot is een ronduit smerige klus. Vandaar dat je dit beter kunt overlaten aan de specialist. Deze heeft alles wat nodig is om dit werk niet alleen grondig, maar ook voordelig uit te voeren. Jij hebt helemaal geen omkijken naar dit werk. De specialist neemt namelijk zelf contact met jou op wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt. Sterker nog, de specialist neemt ook alles mee wat nodig is om het werk naar behoren uit te voeren. Het enige wat jij hoeft te doen, is deze verzekering afsluiten, de rest wordt vervolgens gedaan door de schoonmaker van je dakgoten. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat vieze dakgoten leiden tot waterschade. Hoe heerlijk is dat? 

Smaakt dit naar meer? 

Mocht je meer onderhoud aan je woning willen uitbesteden via een verzekering, check dan de Veilig Wonen opties van Univé een keer. Je kunt je cv-onderhoud uitbesteden, een alarmsysteem nemen of het schoorsteenvegen uitbesteden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide