1943
Isolatie
Gepubliceerd: 01-02-2017 Laatste update: 06-06-2017

Je hoeft niet ín het groen te wonen om groen te wonen! Duurzaam wonen kan overal, ook in jouw huis. Met een paar simpele stappen maak je jouw huis eco-proof. En dat woont altijd lekkerder!

Van hype naar trend
Groen wonen heeft lang een ‘geiten-wollen-sokken’-imago gehad. Vooral in de jaren ‘70 was het milieu de reden om minder energie te gebruiken. Het was de tijd van tochtband plakken. Maar dat ligt achter ons. Steeds meer woningbezitters ontdekken dat investeren in groen wonen veel meer oplevert dan alleen een beter milieu. Wat zijn nog meer redenen om met duurzaam wonen aan de slag te gaan?

Goed voor je portemonnee
Een duurzaam huis zorgt ervoor dat je energierekening fors omlaag gaat. Van zonnepanelen tot een zuinige cv-ketel. Zo bespaar je met dakisolatie tot 30% op je gasrekening. Door isolatie van je buitenmuren ben je een kwart minder kwijt aan gas. Dat merk je direct elke maand in de lagere maandlasten. Maar ook voor de lange termijn is het slim. Door de investeringen in isolatie en zuinige apparatuur stijgt de waarde van je huis. Zo’n huis levert meer op bij verkoop en is vaak sneller verkocht. Door de lage rentes op een spaarrekening besluiten woningeigenaren daarom steeds vaker om in hun eigen huis te investeren. Die kosten vallen ook nog eens erg mee. Zo heeft een hoekhuis voor iets meer dan € 1.000 al geïsoleerde muren. Dat heb je in minder dan 4 jaar terugverdiend.

inspiratiebrochures1.png

Meer comfort
Naast de financiële voordelen is er nog een belangrijke reden om eco te denken. Door isolatie van je huis ben je af van tocht, valse trek en kou. Na isolatie van je dak, muur of vloer merk je direct het verschil. Je huis voelt veel behaaglijker. Zo is de vloer na vloerisolatie bijna 4 graden warmer. Dat lijkt weinig, maar is een groot verschil in comfort.

Onafhankelijk wonen
Zonnepanelen zie je steeds vaker in het straatbeeld. Ze zijn niet voor niets zo populair. Natuurlijk zorgen ze voor een halvering van je stroomrekening, wat jaarlijks honderden Euro’s scheelt. Maar zo’n energiefabriek op je dak geeft vooral een sterk gevoel van vrijheid. Zonnepanelen maken je minder afhankelijk van een energiebedrijf. En juist dat is voor steeds meer huiseigenaren de reden om ze te nemen. Als je overweegt om zonnepanelen te kopen, weet dan dat ze niet alleen in de zomer werken. Ook in de winter en bij bewolkt weer leveren zonnepanelen voldoende stroom. Wat je teveel produceert en zelf niet gebruikt, kun je terug leveren naar het net. Daar krijg je een vergoeding voor van je energiebedrijf. Zo verdien je de zonnepanelen al binnen 8 jaar terug. Ze gaan ook nog eens tenminste 25 jaar mee, dus je profiteert nog lange tijd van gratis stroom.

Lekker wonen en duurzaam wonen gaan dus prima samen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide