1205
Een droomhuis realiseren

Met de huidige staat van de huizenmarkt kan het best een uitdaging zijn om je droomwoning te vinden. Het liefst zou je een woning kopen in woonklare staat zodat je alleen de sleutel hoeft om te draaien en meteen kan beginnen met inrichten.

Het kan ook erg lonen om juist op zoek te gaan naar een woning met potentie zodat je zelf je droomhuis vorm kan geven. Als er nog het één en ander moet gebeuren zal de prijs er ook naar zijn en dat betekent dat er meer geld overblijft om te verbouwen en te renoveren.

Creëer meer ruimte
Heb je een woning met potentie kunnen vinden maar vind je het aantal vierkante meters net iets de weinig? Met het extra geld dat overblijft kan je meer ruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw waar je een stuk van de tuin gebruikt om de woonkamer door te trekken. Op deze manier creëer je een extra ruime woonkamer.

Een ander idee is het plaatsen van dakkapel als het gaat om een woning met een aflopend dak. Door ruimte in te hoogte creëren kan je makkelijker kasten en andere meubelstukken kwijt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verschillende designs voor een dakkapel. Bedrijven die dakwerken uitvoeren kunnen u op de hoogte brengen van alle mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met extra lange of hoge ramen.

Tip: Gaat u een dakkapel plaatsen en wilt u ook het dakbedekking laten vernieuwen voor een moderne look. Door een dakdekker aan te nemen kunt u geheel nieuwe dakbedekking plus een dakkapel laten plaatsen.

Tuinontwerp
Heeft de vorige bewoner maar weinig aandacht gehad aan de tuin? Dit werkt qua koopprijs van de woning in uw voordeel. Elke tuin valt te redden met een goed ontwerp. Een tuinarchitect kan samen met u het perfecte tuinontwerp bedenken voor uw nieuwe woning. Van een slecht onderhouden tuin hoeft u daarom niet meteen af te schrikken.

Gevelrenovatie en schilderwerk
Is het schilderwerk van de woning geen lust meer voor het oog? Veel bewoners van een nieuwe woning kiezen ervoor om hun huis opnieuw te schilderen. Dit geeft snel een frisse en nieuwe uitstraling. Ook het schilderwerk aan de buitenkant kan soms een nieuwe verflaag gebruiken, hier wordt minder vaak aan gedacht.

Een schone gevel kan wonderen doen voor een woning. Door de gevel te laten reinigen kunt u de woning er weer als nieuw uit laten zien en een echte nieuwbouw look creëren. Al het vuil wordt van de woning verwijdert en eventuele beschadigingen worden gerepareerd.

Met deze tips kan je er voor zorgen dat je toch je droomwoning kan realiseren. Het kost misschien wat tijd en geld maar u kunt uiteindelijk voordeliger uit zijn. Na al dat werk kunt u op uw gemak een verhuisfirma uw inboedel laten overbrengen en verhuizen naar uw eigen gecreëerde droomwoning.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners