2845
Dit moet je weten over sedumdaken
Gepubliceerd: 26-02-2020 Laatste update: 27-02-2020

Heb jij wel eens gehoord van een sedumdak? Ook als je deze daksoort niet kent, heb je vast het woord sedum wel eens horen vallen: dit zijn vetplantjes. Een sedumdak is dus een groendak, begroeid met deze plantjes.Zo’n dak ziet er fantastisch uit en draagt ook nog eens bij aan de duurzaamheid van je dak. Benieuwd wat de andere voordelen van een sedumdak zijn en hoe je zo’n dak bij jouw woning krijgt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over sedumdaken.


sedumdak03.jpg


De voordelen van een sedumdak
Een sedumdak is uitstekende dakbedekking voor een plat dak. De plantjes beschermen je dak tegen zon, regen en andere weersomstandigheden, wat je dak een stuk duurzamer maakt. Daar komt bij dat een sedumdak voor extra isolatie zorgt: in de winter blijft het lekker warm in huis, in de zomer geniet je juist van extra koelte door de begroeiing op het dak. Een sedumdak kan op een schuin of plat dak geplaatst worden - dat schept vast mogelijkheden voor jouw woning! Ook is een sedumdak onderhoudsarm, zodat je maar weinig tijd kwijt bent met het onderhouden van het dak. Je hoeft alleen af en toe wat onkruid weg te halen!

sedumdak02.jpg

Dat zijn dus al heel wat voordelen. Maar er is meer: een sedumdak is namelijk lekker licht - het is het dunste soort groendak. De vetplantjes hebben namelijk geen dikke bodem nodig. Dat hoeft trouwens geen saai dak te betekenen, want je kunt uit wel 250 soorten verschillende vetplantjes kiezen. Voor welke soorten ga jij?

In no time van je groene dak genieten
Als je graag een sedumdak wilt, kun je het beste aankloppen bij een vakman. Zo weet je zeker dat je dak mooi wordt én veilig is – op hoogte zit een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje. Dan liever het zekere voor het onzekere nemen, toch? Mobilane helpt je graag met een kant en klare oplossing, zodat jij ook in no time van je groene dak kunt genieten.

Een sedumdak bij jouw woning
Of je nu een plat dak hebt of een schuin dak: bij beide daken kunnen de ontzettend sterke vetplantjes geplaatst worden. Er zijn sedumdaken in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, en vaak kun je ook een subsidie van je gemeente krijgen. Zo maak jij je dak een stuk duurzamer en ook een stuk mooier! Een sedumdak is dus beter voor je huis, het aanzicht van je woning én de wereld. Een win-win-winsituatie, dus.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide