1316
Dakreparatie

Uw dakbedekking krijgt veel te verduren van allerlei weersinvloeden en kan hierdoor schade oplopen. Er zijn vele soorten dakbedekkingen en de reparatie van deze dakbedekkingen is niet voor ieder soort hetzelfde. Een dakbedekking van bitumen wordt op een andere manier gerepareerd dan een dak bedekt met EPDM of een dak met dakpannen.

Dakreparatie
Schade aan uw dak is een groot probleem. Een lekkage aan uw dak zorgt niet alleen voor schade aan uw dak, maar kan ook voor schade zorgen aan uw meubilair en vloer. Daarnaast kan een lekkage ook ervoor zorgen dat koude lucht uw woning binnentreedt, hierdoor zal uw huis meer moeite moeten doen om warmte te produceren en dit zal uw energierekening niet ten goede doen. Reparatie van uw dak is hierom van groot belang.

Hulp bieden aan de dakdekker
Bij het repareren van een dak zijn er een aantal werkzaamheden die u kunt uitvoeren om de werkzaamheden van de dakdekker te verlichten. Zo is het voor een plat dak mogelijk om te kijken of u de oorsprong van de schade of lekkage kunt vinden. Ook is het compleet water- en stofvrij maken van het dak een grote hulp voor een dakdekker.

Reparatie bitumen
Bij het repareren van bitumen zijn er twee verschillende manieren om het dak weer zo goed als nieuw te maken. Zo kan er reparatiepasta aangebracht worden in het beschadigde deel. Er kan er ook een reparatiestrook aangebracht worden op de plek van de beschadiging. Reparatiepasta wordt binnenin de bestaande dakbedekking aangebracht terwijl een reparatiestrook bovenop de dakbedekking wordt aangebracht.

Reparatie van EPDM
Als u een dakbedekking van EPDM heeft dan zal er een reparatiestrook gebruikt worden. Echter zoals bij een reparatiestrook voor een dakbedekking van bitumen komt hier geen brander aan te pas. Een reparatiestrook van EPDM wordt enkel aangebracht met dakprimer.

Reparatie van dakpannen
Bij het vervangen van dakpannen is het mogelijk dat het om een enkele- of een klein aantal dakpannen gaat. Deze dakpannen zijn gemakkelijk te herkennen aan scheuren die zich bevinden in de dakpannen. Door deze scheuren komt het water naar binnen waardoor er vervolgens lekkage ontstaat. Het vervangen van dakpannen vereist een zeer precieze hand. Het vervangen van dakpannen kunt u daarom beter overlaten aan een specialist.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners