2024
Dakkapel renovatie of nieuwe dakkapel?
Gepubliceerd: 15-12-2019

Een dakkapel is een behoorlijke investering. Voor een kleine dakkapel ben je al snel 3.000 euro of meer kwijt. De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Een houten dakkapel is het goedkoopst. Daar staat wel tegenover dat je hier het meeste onderhoud aan hebt. Heb je een houten dakkapel die aan renovatie toe is? Lees dan verder om te ontdekken wat je het beste kunt doen.

 

Dakkapel renovatie

Indien een dakkapel aan renovatie toe is dan betreft dit in de meeste gevallen een houten dakkapel. Bij een houten dakkapel kan je te maken krijgen met houtrot. Een dakkapel staat immers altijd vol in de wind en regen. Zeker bij dakkapellen van oudere typen zijn er veel randjes waarin vocht kan blijven staan. Dit gaat dan op het hout inwerken wat op termijn voor houtrot zorgt.

Indien er sprake is van lekkage dan kan je echt niet langer wachten met dakkapel renovatie. Ben je handig en weet je het lek te vinden dan kan je zelf de dakkapel repareren. Je zal dan wel het dak op moeten wat natuurlijk de nodige risico’s met zich meebrengt. Het probleem is vaak echter dat de plaats waar het vocht binnenkomt moeilijk te bepalen is. Hout kan over langere lengtes aan het rotten zijn. Het kan daarom handig zijn om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een dakkapel specialist. Zij kunnen kosteloos een inschatting maken van de werkzaamheden en de daarmee samenhangende kosten.

De meeste dakkapelbedrijven geven 10 jaar garantie op hun houten dakkapellen. Is je dakkapel 10 jaar of jonger dan kan je wellicht aanspraak maken op de garantie. Vaak is voorwaarde dan wel dat de dakkapel goed onderhouden moet zijn; deze moet indien nodig geverfd worden om zo het vocht geen kans te geven.

Een nieuwe dakkapel?

De levensduur van een houten dakkapel is 25 jaar. Heb je een dakkapel die al richting deze leeftijd gaat dan is het helemaal niet zo’n raar idee om het plaatsen van een nieuwe dakkapel te overwegen.

Een nieuwe dakkapel heeft tevens een aantal voordelen. De ontwikkelingen op het gebied van dubbelglas hebben de laatste jaren niet stil gestaan. Zo kan je de dakkapel uitrusten met HR++ of HR+++ glas wat veel betere isolatiewaarden heeft dan het dubbelglas van de oude dakkapel. Zo wordt er direct bespaart op de energierekening.

Ook zijn er mooie ontwikkelingen op het gebied van kunststof en polyester dakkapellen. Deze hebben een levensduur van wel 50 jaar. De polyester dakkapel is het meest onderhoudsvriendelijk. Een polyester dakkapel wordt uit één stuk gemaakt en is volledig naadloos. Lekkages behoren daarmee definitief tot het verleden. Prijzen voor kleine polyester dakkapellen beginnen bij 4.600 euro inclusief het plaatsen. Een offerte voor een nieuwe dakkapel kan je hier kosteloos en geheel vrijblijvend aanvragen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide