1979
3x waarom een dakdekker zo belangrijk is

Heb je wel eens aan het inhuren van een dakdekker gedacht? Een goede dakdekker kan cruciaal zijn  voor het onderhoud van je dak – en uiteindelijk voor je wooncomfort. Belangrijker dan je misschien denkt zelfs! In dit artikel leggen we uit waarom een dakdekker zo essentieel is.Wat is een dakdekker?
Van het leggen van dakpannen tot het onderhouden van dakbedekkingen, van het waterdicht maken van een dak tot de advisering over het soort dak: dakdekkers weten alles over daken. Je vindt vakkundige dakdekkers door heel Nederland. In elke provincie is er een goede dakdekker te vinden. Woon jij in het zuiden? Dakspecialist Brabant is bijvoorbeeld dé dakdekker in Brabant. Of je nu een dakdekker in Den Bosch nodig hebt of in Rosmalen: deze specialist staat altijd voor je klaar. Maar waarom is een dakdekker nu zo belangrijk?

1. Een dakdekker kan je wooncomfort verhogen
Een dakdekker kan je helpen bij het isoleren van je dak. Een goede isolatie heeft alleen maar voordelen: je bespaart geld op je energierekening, je woning wordt meer waard en het is natuurlijk ook wel zo fijn dat je huis lekker warm of juist koeler blijft als dat nodig is. Door een dakdekker in te huren die aan de slag gaat met het isoleren van je dak, kun jij dus al gauw je wooncomfort verhogen. Wel zo fijn!

2. Met spoed een lekkage verhelpen?
Je moet er niet aan denken, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren: door een storm heb je lekkage in huis. De meeste dakdekkers hebben een spoedservice, waardoor je snel weer droog zit. Wel zo fijn, want dat ongewenste water kan al gauw heel wat schade veroorzaken in je woning. Trouwens, door een dakdekker regelmatig onderhoud aan je dak te laten plegen, voorkom je vervelende situaties, zoals uitgedroogde dakpannen of scheuren in het dak die bij slecht weer een lekkage kunnen veroorzaken. Zo hoef je niet met spoed alsnog die dakdekker in te schakelen…

3. Geen fouten tijdens doe-het-zelven
Ook al ben je een hele goede klusser: klussen op het dak kun je beter aan de professional overlaten. Een schuin dak heeft weer andere mogelijkheden dan een plat dak, en dan zijn er nog tientallen verschillende soorten dakbedekkingen, die allemaal een eigen onderhoud nodig hebben. En dan hebben we het nog niet eens over de benodigde materialen die voor een klus op het dak nodig zijn – laat staan de gevaren op hoogte als uitglijden en vallen. Doe-het-zelven is natuurlijk hartstikke leuk, maar je dak is te belangrijk om een foutje mee te maken. Een dakdekker weet precies wat hij of zij aan het doen is, en klaart het klusje ook nog eens hartstikke snel.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners