562
Weet jij wat de meest voorkomende oorzaak van een woningbrand is?

Huiseigenaren moeten zorgen dat hun woning in goede staat blijft. Niet alleen heb je dan meer plezier van je woning, ook voorkom je dat je in de problemen komt. Een slecht onderhouden woning kan namelijk gevaar opleveren.

Lekkage kan zorgen voor rottend hout, een slecht onderhouden cv-ketel leidt ertoe dat je in de winter in de kou moet zitten. Wat veel mensen vergeten, is dat een slecht onderhouden schoorsteen ook grote risico’s met zich mee kan brengen. Wist jij dat een groot deel van de woningbranden in Nederland het gevolg is van een schoorsteenbrand? Een schoorsteen onderhouden is daarom van groot belang. Heb je geen zin om dit zelf te doen? Dan kun je hier een verzekering voor afsluiten. 

Een schone schoorsteen voorkomt vele problemen 

Een schoorsteen wordt gebruikt als ventilatiekanaal voor je verwarming. Je hoeft niet eens een open haard te hebben, ook een gaskachel maakt gebruik van een schoorsteen. In de schoorsteen kan vuil zich eenvoudig ophopen. De wanden van de schoorsteen worden namelijk vet en dat houdt allerlei vuil vast. Hierdoor ontstaat een licht ontvlambare materie op de wand waardoor je grote risico’s loopt. Het is daarom van belang dat je minimaal eens per jaar even een schoorsteenveger laat komen. Deze kan de schoorsteen grondig controleren en schoonmaken zodat al het vuil weer weg is. Als je snel vergeet dat je een specialist moet inhuren om je schoorsteen schoon te vegen, dan kun je ook kiezen voor jaarlijks schoorsteenvegen via Univé. Je kunt hier namelijk een verzekering afsluiten waarmee je het onderhoud aan je woning uit handen geeft. 

Wat gaat de schoorsteenveger doen? 

Als je een verzekering bij Univé afsluit om ieder jaar je schoorsteen te laten vegen, dan zal de schoorsteenveger ieder jaar contact met je opnemen om een afspraak te maken. Je hoeft dus zelf niet in de gaten te houden wanneer het weer tijd is voor een veegbeurt. De specialist zal je schoorsteen niet alleen schoonmaken, deze zal ook kijken naar de staat van je rookkanaal. Blijkt dat deze meer onderhoud nodig heeft, dan kan de specialist daarvan een rapport maken. De schoorsteenveger maakt je schoorsteen van zowel binnenuit schoon, alsook van boven via het dak. Daardoor weet je zeker dat er geen vuil in je pijp achterblijft waardoor je het risico op brand aanzienlijk vermindert. 

Wil je meer onderhoud uitbesteden? 

Mocht het je bevallen om je woningonderhoud uit te besteden aan mensen die dit graag van je overnemen, dan kun je ook de schoonmaak van je dakgoten laten verzekeren. Of wat dacht je van het verzekeren van je cv? In dat geval komt er ieder jaar iemand langs om je ketel te controleren. Zo kom je in de winter dus nooit in de kou te zitten. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners