85
Alles over prefab kelders

In Nederland worden prefab kelders steeds populairder. Hiermee is het mogelijk om erg veel extra ruimte te creëren tegen relatief lage kosten. Een prefab kelder is zowel geschikt voor de particuliere als zakelijke markt en kan tevens boven- als ondergronds worden geplaatst. Prefab kelders zijn uitermate geschikt om voor verschillende doeleinden in te worden ingericht. 

Wat is een prefab kelder?

Prefab is een afkorting voor ‘prefabricated’ en dit houdt in dat iets vooraf is gemaakt en zonder verdere middelen eenvoudig in elkaar kan worden gezet of worden geplaatst. Wanneer het over een prefab kelder gaat, houdt dit in dat een kelder kant-en-klaar wordt geplaatst op een gewenste plek. Vaak wordt deze in de grond geplaatst onder bijvoorbeeld een nieuw te bouwen woning. Een prefab kelder kan open zijn of met dek (deksel) dat als de begane grond van een woning kan fungeren.

Voordelen van een prefab kelder

Naast het voordeel dat een prefab kelder zorgt voor extra ruimte, neemt dit nog andere voordelen met zich mee. Een prefab kelder wordt in een fabriek gemaakt en besteden daar veel aandacht aan de waterdichtheid. De garantie op waterdichtheid is hierdoor groter, omdat de kelder volledig waterdicht in één geheel wordt geplaatst. Naast de waterdichtheid heeft een prefab kelder als voordeel dat het vaak mogelijk deze te isoleren om zo vocht buiten de deur te houden. Prefab kelders kunnen op maat gemaakt worden en doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn is er ook maar een korte bouwtijd op locatie. Het laatste voordeel is de meerwaarde die een kelder aan de woning geeft. Een kelder onder een woning of tuin zorgt meteen voor het stijgen van de waarde van uw woning; zeer gunstig mocht u het in de toekomst willen verkopen.

Wat kun je met een prefab kelder?

Een prefab kelder kan je voor verschillende redenen plaatsen. Zo kan een prefab kelder dienen als extra leefruimte, opslagruimte, wijnkelder, technische ruimte, sanitaire unit, werkplek, thuisbioscoop etc. Prefab kelders zijn vaak op maat te maken en voor elke situatie aan te passen. Zo kan een kelder geplaatst worden onder een nieuwbouwwoning voordat het huis wordt gebouwd. Ook is het tijdens de verbouwing van een achtertuin mogelijk om hier een prefab kelder onder te plaatsen voor deze diverse doeleinden.

Wat kost een prefab kelder?

De kosten van een prefab kelder hangen volledig af van de wensen en behoeften van de klant. Zo wordt een prefab kelder vaak op maat gemaakt en kan er gekozen worden voor verschillende eigenschappen, zoals wel of geen isolatie. De kosten van een prefab kelder zijn vaak op aanvraag en staan niet vast doordat het maatwerk betreft. Bij bijvoorbeeld Van den Berg Beton in Raalte vraag je gemakkelijk een prijslijst aan voor prefab kelders. Zij maken prefab kelders zowel standaard als op maat die aansluiten bij jouw wensen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners