60
6 redenen om te kiezen voor een prefab aanbouw

Met een aanbouw kun je de woning een stuk groter maken. Je geniet niet alleen van de extra vierkante meters, maar ook van een ruimtelijk gevoel. Laat nog meer daglicht binnenkomen met grote ramen of een schuifpui. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een prefab aanbouw in plaats van maatwerk. Ben je benieuwd waarom? Hieronder staan 6 redenen op een rij.

1. Gerealiseerd op korte termijn

Wanneer je investeert in een prefab aanbouw, kun je al snel genieten van het resultaat. Een prefab (prefabricage) constructie is namelijk snel af. De aanbouw wordt vooraf gemaakt in een fabriek of werkplaats. Pas daarna wordt het als geheel getransporteerd naar jouw woning. Wanneer je kiest voor een leverancier uit de buurt, zal dit proces het snelst gaan. Zoek dus vooral een aanbouw specialist uit jouw eigen omgeving, bijvoorbeeld voor een aanbouw in Amsterdam.

2. Minimale overlast

Normaal gesproken neemt het bouwen van een aanbouw erg veel tijd in beslag. Hierdoor ervaar je voor een lange tijd veel overlast. Bij aankoop van een prefab aanbouw blijft de overlast beperkt. Binnen slechts een paar dagen is alles geregeld. Je zit dus minder lang tussen de rommel en hebt maar voor een korte periode last van het lawaai. Dat is ook fijner voor de buren!

3. Minder afhankelijk van het weer

Omdat het installeren van een prefab aanbouw weinig tijd in beslag neemt, ben je veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij een standaard aanbouw is het noodzakelijk dat het een aantal weken vrijwel droog blijft. Anders kan het werk niet doorgaan. Een prefab constructie is al helemaal af en hoeft enkel op de juiste plek geïnstalleerd te worden.

4. Gegarandeerd de beste kwaliteit

Wist je dat slechte weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een aanbouw? Dat is nog een goede reden om te kiezen voor prefabricage. Deze bouwwerken worden altijd onder de beste omstandigheden gemaakt: in een droge en professionele werkplaats. Hierdoor ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit.

5. Prefab is goedkoper dan maatwerk

Een prefab aanbouw huis is goedkoper dan maatwerk. Het is daarom toegankelijker voor meer mensen. Je kunt de aanbouw zo uitgebreid en duur maken als je zelf wilt. Dus ook als je op zoek bent naar een luxueus resultaat, zijn er met prefab genoeg mogelijkheden.

6. Verhoogt de waarde van je huis

Hoewel de aanbouw relatief goedkoop is, zal het de waarde van je woning flink laten stijgen. Het is dus een goede investering met het oog op de toekomst.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners