1093
Verfrissend nieuwe nuances

Op het gebied van interieur nemen momenteel organische vormen het voortouw. Een van de bekendste ontwerpers van deze tijd, Philippe Starck, herkende deze aantrekkingskracht van natuurlijk vloeiende vormen al 15 jaar gelden. Al in 1998 introduceerde Duravit met Starck 2 een keramiekserie die zich oriënteerde op de beweging van het element water. Nu presenteert Duravit de serie in een nieuwe, moderne look en completeert daarmee een succesvol Re-Design van de WC’s en bidets.

Hierbij heeft Duravit het fundamentele Design-DNA van de succesvolle serie behouden. De wasbakken zijn net als voorheen comfortabel groot en bieden een aangename diepte. Eenvoudig maar geniaal is hierbij toch een verfrissende, spannende nuance: op het eerste oog rond, bewijst zich de wasschaal bij een meer precieze blik, lichtjes ovaal. Een minimale afwijking van de perfecte symmetrie, die het organische karakter van de serie onderstreept.

Als typisch kenmerk van de wandwasbak werd de conische verbreding naar de wand gehandhaafd. Het heeft nog steeds dezelfde praktische afzetvlak. Het nieuwe model heeft een vlakke bodem en afgeronde hoeken die verticaal aflopen.

hendersmagazinebanner.png

Duravit voltooit de herziening van Starck 2 met een nieuw rechthoekig bad en een nieuwe douchebak. Het ontwerp van het acryl ligbad valt op door een bijzonder detail de geïntegreerde neksteun. Hier zien we de voorliefde van Philippe Starck voor archaïsche vormen.

De neksteun doet denken aan een in het bad gezette plank, waar je gemakkelijk kunt leunen, harmonieus geïntegreerd in het totale ontwerp.

Onder de naam Starck Slimline werd het designprincipe van de serie ook op de douchebakken overgebracht. Kenmerkend is de vlakke opbouwhoogte, die een reductie van de randhoogte tot slechts 20 mm mogelijk maakt. Daarbij is de omlopende rand in de breedte ideaal, om alle gangbare douchewanden te passen. Naast rechthoekige varianten zijn er ook kwartronde douchebakken met perfecte aanpassing aan de nationale en internationale bouwstandaards.

De vernieuwingen laten zien, dat ook kleine designnuances een groot effect kunnen bewerkstelligen. Starck 3 probeert zo de nog elegantere serie in het middelste prijssegment haar plaats tussen de net zo succesvolle serie Starck 1 en Starck 3 te geven. Daarmee biedt Duravit tijdloos modern design uit de hand van een designer Philippe Starck voor iedere lifestyle en ieder budget.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners