1911
Alape Scopio

Met “Scopio” is het Alape gelukt om het uiterlijke aspect van de klassieke waskom opnieuw te interpreteren en te definiëren: de conische vormgeving, van de door sieger design ontworpen serie, illustreert de architectonische helderheid van Alape’s portfolio in perfectie en weerspiegelt tegelijkertijd het archetype van het wastafelmeubel, de klassieke emaille kom.

Het design van de in totaal vijf “Scopio” producten verenigt twee geometrieën: een cirkel als waskomuitsparing en een conische, telescoopachtige uiterlijke vorm, die de doorslag geeft voor de naamgeving van “Scopio”. Het contrast en het weglaten van rechte hoeken onderstrepen bovendien de puristische vormgeving van deze nieuwe waskom. Zo zorgt bijvoorbeeld de vloerstaande waskomzuil voor stilistische accenten in de ruimte.

De telescoopachtige vormgeving en de smalle radiussen verlenen de serie een moderne maar toch tijdloze look. Een 3 mm dunne waskom en twee wastafels - verkrijgbaar in verschillende hoogtes - zijn, afhankelijk van de bouwkundige specificatie en de individuele smaak, beschikbaar in een vloerstaande- en wandhangende versie.

Tijdsgeest
Bij het ontwerp van “Scopio” heeft sieger design zich laten inspireren door de tijdsgeest, die gedomineerd wordt door lichte en delicate producten. "Tot nu toe baseerde de vormentaal zich op een zeer strenge geometrie. Ondertussen proberen we de taalopbouw van Alape verder uit te breiden. In de hedendaagse context is het belangrijk bepaalde elementen charmanter en eleganter te doen lijken door een modulaire opbouw en het toepassen van veelzijdigheid," stelt Michael Sieger vast.

De voor Alape karakteristieke nauwkeurige en kleine radiussen zijn ook kenmerkend voor “Scopio”. Zo is vooral de komrand van de schotelvormige waskom een opvallend element, welke bewust als frame moet worden gezien. Om de heldere vormtaal consequent te accentueren is ook de ventielkap wit geëmailleerd. Net als andere Alape waskommen heeft ook de “Scopio” waskom een donkere afstandsring tussen waskom en wastafelblad. Hierdoor lijkt de kom te zweven en wordt het reinigen vergemakkelijkt.

De schotelvormige waskom heeft een diameter van 375 mm en is inclusief de afstandsring 115 mm hoog. De op de vloer staande wastafel heeft een diameter van 400 mm en een hoogte van 900 mm. Bij de aan de muur hangende wastafel bedraagt de diameter 400 mm en de hoogte 350 mm. Zowel de op de vloer staande als de aan de muur hangende wastafel worden met én zonder kraangat aangeboden. Door de telescoopachtige vorm van “Scopio” is er een speciale wandconsole ontworpen, waarop de kraan geplaatst kan worden, en niet – zoals gebruikelijk – op de rand van de waskom. Voor wandkranen is er een kortere wandconsole beschikbaar. Een sifon, bevestigingsset en een witte ventielkap worden bij beide wastafelvarianten bijgeleverd. www.alape.com

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners