2675
Wastafel kopen? Handige tips om het jou makkelijker te maken
Gepubliceerd: 03-03-2021 Laatste update: 17-04-2022

Ben je op zoek naar een nieuwe wastafel voor een andere woning of ben je bezig met een verbouwing? Wil je een wastafel kopen, dan is het goed om van tevoren even te kijken naar wat je precies wilt. Er zijn heel veel soorten wastafels, maar wat is het verschil nu eigenlijk? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wastafel? Je leest het in dit artikel.

Welke soorten wastafels zijn er?

Wat voor soorten wastafels zijn er eigenlijk? In principe kun je kiezen voor een standaard wastafel of een meubelwastafel. Een standaard wastafel wordt los in de ruimte geplaatst, zonder dat hier kastruimte onder komt. Een meubelwastafel is eigenlijk twee-in-een: een wastafel én een kastje. Welke soort wastafel het beste bij jou past, hangt vooral af van de ruimte die beschikbaar is. Heb je de ruimte om voor een meubelwastafel te kiezen, dan creëer je hiermee meteen extra opbergruimte. Je hebt hierbij weer de keuze uit een opbouwwastafel of een inbouwwastafel. De inbouwwastafel wordt echt in het meubel ingebouwd. Dit ziet er dan ook wat strakker uit. Verder kun je kiezen uit een enkele of dubbele wastafel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf let je niet alleen op het type wastafel, maar ook op het materiaal. Kies je voor een wastafel van keramiek, marmer, beton of composiet? Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Ga in ieder geval voor een wastafel die gemakkelijk schoon te houden is. Kijk ook eens goed naar de diverse vormen wastafels. Welke vorm je kiest, hangt af van de ruimte waarin je de wastafel plaatst. Ga je voor rond, ovaal, vierkant of rechthoekig? Wil je een kleine of grotewasbak? Welke kleur moet de wastafel of waskom hebben? 

Wastafelaccessoires

Bij de wastafel horen natuurlijk nog allerlei accessoires. Je kunt vaak al uit diverse soorten kraantjes kiezen, maar denk ook aan de losse accessoires, zoals een zeeppompje of zeepschaaltje en een tandenborstelhouder. Juist de details maken je wastafel straks helemaal af.

Schoonmaaktips

Wil je de wastafel schoonmaken, dan kan dit gewoon met een natuurlijk middeltje. Azijn is echt een tovermiddel als het om wastafels gaat. Niet alleen de wasbak zelf gaat mooi schoon, maar ook de afvoer en het kraantje kun je hiermee weer echt laten glanzen.

Een wastafel plaatsen, zelf doen of een vakman inschakelen?

Ga je de wastafel zelf plaatsen? Een handige doe-het-zelver draait hier zijn hand niet voor om, maar wanneer je niet zo vaak klusjes in huis doet, is het beslist iets wat je beter aan een vakman over kunt laten. Hier kun je gratis offertes aanvragen en vergelijken.

Lees ook:

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide