2291
Nieuw: wastafel Betty Blue

Betty Blue is statig, een toonbeeld van elegantie, verfijning en bovendien een esthetisch unicum. Sieger Design heeft in opdracht van Alape een wastafel ontworpen, die tot in de finesses laat zien waartoe geglazuurd staal als materiaal in staat is. Volledig vlakke oppervlakten, rechte hoeken en een verborgen aan- en afvoer van het water onthullen de functie van de wastafel pas in tweede instantie. De Betty Blue wastafel weerspiegelt de gewijzigde patronen van het gebruik van een wastafelmeubel, met een tot nu toe ongeëvenaarde precisie en vlakheid van het ontwerp.

Deze vooruitstrevende wastafel kan vrijwel overal in de ruimte geplaatst worden. Het water stroomt uit de kraan op een absoluut vlak oppervlak, spreidt zich uit over het vlak en stroomt vervolgens door smalle gleuven - gepositioneerd aan de zijkanten van het oppervlak - weg naar de onzichtbare waterafvoer. Water verdwijnt niet zomaar in de afvoer; het mag gezien en bovenal ervaren worden. Het door Alape gepatenteerde principe van dit systeem maakt het mogelijk een extreem platte wastafel te ontwerpen. Hierbij zijn de aan- en afvoeren geïntegreerd binnenin de slanke tafelpoten en daarmee buiten het zicht van de gebruiker. "Het is een eenvoudige, witte wastafel gemaakt van geglazuurd staal met een indrukwekkend precies lijnenspel. Toch onthult deze tafel pas in tweede instantie haar werkelijke aard", aldus Jürgen Kloss, Head of Design and Product Management Alape.

Geglazuurd staal leidt tot nieuwe visies
Geglazuurd staal is kenmerkend voor Alape. Het materiaal is extreem duurzaam en esthetisch uniek. Tot op de millimeter precies kan er met dit materiaal gewerkt worden. Bovendien is het mogelijk holle ruimtes te creëren ten behoeve van techniek of andere toepassingen. Alape laat hiermee zien, dat grote en moeilijke vormen geproduceerd kunnen worden als een enkele eenheid. Initiële studies met prototypes in een aantal in-scene restaurants hebben overtuigend aangetoond dat deze wastafels volledig geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Visies op wastafelmeubels, die in het verleden ondenkbaar waren vanwege de gebruikelijke waskom vormen, kunnen middels geglazuurd staal nu werkelijkheid worden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners