Gepubliceerd: 07-04-2023 08:25
652
Waarom ook het toilet wat stijl verdient!

Wanneer het onderwerp afdwaalt naar het kleinste kamertje van het huis, komen er al snel heel wat geheimen boven tafel. We blijken er allemaal andere dingen te doen; de één wil er zo snel mogelijk weer weg, de ander leest er uitgebreid de hele krant. Wij als interieurjunkies zijn natuurlijk ook in deze ruimte bezig met de laatste trends en styling. Waarom je dit ook zeker moet toepassen in het kleinste kamertje van het huis? Wij zetten het op een rij.

Hoe vaak kom je er?

Laten we eerlijk zijn; wanneer je gewoon lekker een dagje thuis bent, kom je gemiddeld wel 10 keer in het toilet. Dat kun je van veel andere ruimtes in huis niet zeggen. Een beetje aandacht en liefde aan deze ruimte schenken is dan ook aan te raden. Het is gewoon een onderdeel van je huis, waar je idealiter de stijl van de rest van je woning gewoon in doortrekt. Denk aan dezelfde kleuren op de wand en tegels die ook terugkomen op andere plekken. Het gaat je onbewust een fijn gevoel geven.

Hoe richt je de perfecte toiletruimte in?

Om je op weg te helpen naar het ideale kleinste kamertje, beginnen we met de basis. Toiletten staan hier toch wel centraal in. Investeer dan ook in een fijne pot. Ga jij voor een zwevende of juist een staande toilet? Kijk welke opties er tegenwoordig zijn en er zal altijd één naar je smaak in zitten. Daarnaast is een fonteintje inclusief spiegel wel echt een must in de badkamer. Het is toch ook vaak een ruimte waar je even een snelle spiegel-check doet en schone handen; dat is voor iedereen fijn!

Welke extra’s zijn geschikt voor het toilet?

Dan komen we op de zaken die de wc nét dat beetje extra geven. Wij zijn dol op fijne handdoekjes van goede kwaliteit die passen binnen de kleuren van het toilet, wellicht matchend met een fijn wc-matje op de grond. De geur op het toilet, dat is natuurlijk ook een aandachtspuntje. Zet lekkere geurstokjes in het toilet neer en natuurlijk een luchtverfrisser voor de wat meer geurige momenten. Een leuke scheurkalender kan de nodige afleiding bieden, net als opbeurende spreuken en gezegdes. Wees wel voorzichtig met tijdschriften en boekjes, dit kan ervoor zorgen dat visite onnodig lang blijft hangen en over de hygiëne hoeven we wellicht ook niets meer te zeggen. Of wel?

Kortom, pimp je kleinste kamer van het huis ook zeker op regelmatige basis. Breng hem in lijn met de rest van je interieur en je zult zien dat al die bezoekjes dagelijks nog net iets fijner zijn!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide