1295
Viega Visign
Gepubliceerd: 24-03-2017 Laatste update: 22-04-2017

Een vloeiende vormtaal met zacht-geometrische contouren vormt momenteel een belangrijke designtrend binnen woningen. Viega heeft deze trend en fragiel lijnenspel ook naar sanitaire ruimtes vertaald voor de wc-bedieningsplaten. Het bedrijf presenteert nu de productieserie Visign for More 105. Afgeronde hoeken, hoogwaardige materialen en een herkenbaar designelement vormen samen een uniform geheel. Naast de handmatig bediende Visign for More 105 is eveneens de contactloos bediende uitvoering Visign for More 105 sensitive leverbaar.

Met de nieuwe serie wc-bedieningsplaten Visign for More 105 pakt Viega actuele designtrends voor het ontwerp van badkamers op. In samenwerking met Artefakt design uit Darmstadt (D) ontstond een hedendaagse interpretatie van wc-bedieningsplaten. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals glas en aluminium, bieden de bedieningsplaten bovendien een langdurige kwaliteit en uitstekende hygiënische voorwaarden. Zowel bij de handmatige als contactloze bediening maakt Viega wederom gebruik van de bewezen bedieningskabeltechniek. Bij de Visign for More 105 sensitive wordt deze gecombineerd met de bekende elektronische, contactloze spoeling. Deze kan naar keuze met netspanning of -bijvoorbeeld handig bij renovatie- met een batterij worden bediend.

Visign for More 105
Bij de Visign for More 105 met handmatige spoeling volstaat een lichte druk op het drukvlak van de bedieningsplaat. Naar keuze wordt vervolgens volledig of waterbesparend gespoeld. Om de verschillende spoelhoeveelheden te kunnen onderscheiden, ontwikkelden de ontwerpers een herkenbaar, onafhankelijk designelement in de vorm van een ingefreesde gleuf. Deze deelt het bedienvlak op in een groot en een klein vlak en visualiseert daarmee zelf verklarend de betreffende functie. Visign for More 105 is in de glasuitvoering in wit/verkeerswit of in persol/zwart leverbaar. De aluminiumvarianten zijn leverbaar in verchroomde of edelmat met praktische anti-vingerafdruk uitvoeringen.

Om de bijzondere dieptewerking te verkrijgen en te voorkomen dat de typerende lichte groenkleuring optreedt bij de witte uitvoeringen, maakt Viega gebruik van speciaal, zes millimeter dik witglas. De stijlvolle uitstraling van de bedieningsplaten wordt benadrukt door het satineren van de design-gleuf en de glaskanten. Het ontwerp en de innovatieve kracht van de Visign for More zorgen voor een exclusieve uitstraling, die inmiddels al met de waardering ‘Design Plus powered by ISH 2017’ alsook met het internationaal gerenommeerde iF Label voor onderscheidend design werd bekroond.

Visign for More 105 sensitive
Kenmerkend voor de contactloos bediende Visign for More 105 sensitive zijn twee horizontaal ingefreesde gleuven. Deze zorgen voor een vlak beeld en benadrukken door de geraffineerde satinering het design, zonder de nieuwe geometrische vormtaal te domineren. Tegelijkertijd zijn ze een goed voorbeeld van functionele vormgeving. Zo maken ze niet alleen de contactloze bediening voor de gebruiker duidelijk maar tonen in één oogopslag ook de ingebouwde dubbele spoeltechniek. Door de hand langs één van de gleuven te bewegen, start de elektronische bediening de volledige of deelspoeling.

De Visign for More 105 sensitive is vervaardigd uit zes millimeter dik glas. Ook hier zorgt de hoogwaardige materiaalkeuze ervoor dat de witte kleurstelling geen last heeft van een groene schaduwwerking.

De wandopbouw van beide Visign for More 105-varianten bedraagt in de glasuitvoering acht millimeter, in de uitvoering met aluminium 4,5 millimeter.

Behoud van drinkwaterkwaliteit
De elektronische spoeling van de Visign for More 105 sensitive biedt de mogelijkheid om de door Viega ontwikkelde Hygiene+ spoelfunctie te activeren om zo drinkwaterstagnatie tegen te gaan. De intelligente Viega techniek spoelt -afhankelijk van de laatste spoeling- automatisch na een vooraf ingesteld interval. Daarmee worden ook bij langere gebruiksonderbrekingen lange stagnatietijden vermeden.

De Visign for More 105 kan in alle Viega spoelreservoirs vanaf 1999 worden gemonteerd.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide