2337
Duravit Happy D
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 22-04-2017

Sommigen vinden het toilet een onmisbaar onderdeel van de badkamer. Anderen kiezen er bewust voor het toilet buiten de badkamer te houden. Wanneer er met de ruimte geschipperd moet worden en zich vlakbij de badkamer al een toiletruimte bevindt, dan is het weglaten van het toilet een logische keuze.

Wanneer de ruimte het wel toelaat, dan kiezen we toch graag voor een tweede toilet in de badkamer. En voor extra hygiëne is het bidet een onmisbare hulp.

Hangend of staand
Er is een keuze uit hangende en staande toiletten. Het voordeel van een hangend toilet is dat deze over het algemeen minder ruimte in beslag neemt. Bovendien blijft de vloer vrij, wat gemak oplevert bij het schoonmaken. Bij een hangend toilet wordt het bedieningspaneel in de wand geïntegreerd. Dit geeft een strakke uitstraling, wat op zich een reden kan zijn voor een keuze voor de hangende variant. Maar ook staande toiletten zijn er vele trendy varianten voor een actuele uitstraling. De keuze is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Verkort
Wie moet schipperen met de ruimte, kan kiezen uit een toilet met een verkorte voorsprong. Dit houdt in dat het toilet een paar centimeter korter is dan een standaard toilet. Die paar centimeters kunnen in krappe situaties net het verschil uitmaken tussen voldoende of onvoldoende bewegingsvrijheid. In de praktijk is het zitcomfort van deze verkorte toiletten uitstekend.

Verhoogd
Voor ouderen en voor mensen die moeite hebben met het gaan zitten en opstaan, zijn de verhoogde toiletten een uitkomst. Verschillende leveranciers bieden naast de toiletten in standaard hoogte ook modellen die een paar centimeter hoger zijn. Ook zijn er losse zittingen verkrijgbaar die de zithoogte verhogen. Ze passen op alle gangbare toiletten.

Waterbesparing
Oorspronkelijk werden toiletten standaard gespoeld met 9 liter water. Door verbeterde spoeltechnieken en verhoogde aandacht voor het milieu is dit aantal liters flink teruggebracht, naar zes liter en zelfs minder. Kies bijvoorbeeld voor een dualflush techniek, waardoor u kunt kiezen voor een grote spoeling of een kleine, waterbesparende spoeling van het toilet.

Bidet
Voor wie prijs stelt op optimale hygiëne, kan eigenlijk niet buiten een bidet. Een bidet is bedoeld om het onderlichaam hygiënisch te reinigen, met gebruik van water. Een bidet wordt direct naast het toilet geplaatst, om de overstap zo kort mogelijk te houden. Kies daarom voor een toilet en bidet met eenzelfde vormgeving, uit één en dezelfde serie. Wanneer er geen ruimte is voor een bidet, dan is een combinatieproduct wellicht een optie. Sommige fabrikanten bieden toiletten met een geïntegreerde bidetfunctie. Bijvoorbeeld door middel van een onderdouche. Sommige luxe modellen zijn zelfs voorzien van een droogmechanisme waardoor toiletpapier overbodig wordt.

Materiaal
Het toilet en bidet zijn meestal vervaardigd van keramiek. Wie daarvan af wil wijken, vindt in de rvs modellen fraaie alternatieven met een actuele uitstraling.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide