1161
Toiletpot

Een keuze voor de juiste toiletzitting draagt bij aan een stukje luxe en comfort in de badkamer of toiletruimte. Maar hoe maak je de juiste keuze? Met zoveel verschillende vormen en modellen in closetpotten, zoveel smaken en wensen wordt de keuze er niet eenvoudiger op. Het Deense bedrijf Pressalit is al sinds 1954 specialist in toiletzittingen en biedt zoveel keuze in design, vorm, materiaal en kleur dat er voor elke pot een passend deksel te vinden is. Om die keuze gemakkelijker te maken is er op de website van Pressalit (www.pressalit.nl) een handig hulpmiddel te vinden. Na het kiezen van de vorm van de closetpot en het invoeren van drie afmetingen, worden de passende zittingen gepresenteerd.

Wat Pressalit betreft moet een zitting in ieder geval aan een aantal voorwaarden voldoen. De zitting moet mooi zijn om naar te kijken, prettig om op te zitten, eenvoudig schoon te maken en lang meegaan. En omdat de badkamer steeds meer een echte wellnessruimte wordt waarin genieten centraal staat, mogen aan de closetzitting zelfs nog hogere eisen gesteld worden.

Rust
Een bijzondere vinding die de toiletzitting net even wat meer comfort en luxe geeft is de softclose-techniek. Deze techniek met dempingmechanisme zorgt ervoor dat de zitting vertraagd en zonder klepperend geluid sluit. Deze techniek is onder andere toegepast in de closetzitting Calmo, wat heel toepasselijk rust betekent. Deze zitting past op de meeste, gangbare closets en heeft een strakke, minimalistische belijning.

Goed passend
Voor een comfortabele zit en een mooi resultaat is het belangrijk dat de zitting goed past een aansluit op de closetpot. Wanneer het deksel over de closetpot gedeeltelijk heen valt, ontstaat visueel een mooie eenheid zonder storende naden. Stabiele scharnieren en bevestigingen van roestvrij materiaal zorgen ervoor dat de zitting jaar in jaar uit stevig op zijn plaats blijft. Een garantieperiode van 10 jaar bewijst de duurzame kwaliteit van de zittingen.

Gemak
Het schoonmaken van de closetzitting is wellicht het minst aantrekkelijke aspect. Maar ook daar maken slimme vindingen de klus wat eenvoudiger. Verschillende Pressalit zittingen zijn voorzien van een quick-release of lift-off functie, waarmee de closetzitting gemakkelijk in zn geheel van het closet is te verwijderen. Dat maakt grondig schoonmaken een stuk eenvoudiger.
www.pressalit.com

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners