1164
Toiletbril

Nu de vakantie voor de deur staat, trekken vele Nederlanders weer per auto naar warme oorden. En dat betekent automatisch ook dat er regelmatig sanitaire stops gemaakt worden. Extra aandacht voor de hygiëne is daarbij geen overbodige luxe. Zeker wanneer er kleine kinderen meereizen.

Voorkom besmetting
Volgens onderzoek is het, gezien de huidige stand van hygiëne in openbare toiletten, absoluut noodzakelijk direct contact met de wc-bril te vermijden. Desinfecterende sprays en doekjes hebben minstens een half uur nodig om bacteriën te doden. Dit is geen praktische oplossing. De beste oplossing is om papier op de bril te leggen. Bacteriën kunnen niet door het papier heen dringen en voorkomen besmetting. Overigens is de toiletbril slechts één van de besmettingshaarden. Vermijdt ook direct contact met de spoelknop, deurknop en kraan.


GA_googleFillSlot("breedalgemeen");

Probleem
Uit een onderzoek onder meer dan 3.800 Nederlanders, merendeels moeders, blijkt, dat liefst 59% van de ouders bij het aantreffen van een vies toilet op zoek gaat naar een schoner toilet. 24% zet het kind, zo goed en zo kwaad als het gaat, toch op de bril.

Volgens Hans van Reenen, directeur van Clean Seat Holland B.V. is dit al jaren een groot probleem voor veel ouders. Als een kind naar een vreemd, veelal vervuild toilet moet, legt de moeder meestal wc-papier neer of houdt zij het kind net boven de bril. Geen van beide methoden is echt aan raden: toiletpapier beschermt niet afdoende en een kleuter van al gauw 15 kilo is een aanslag op de rug.

Wc-brildekje voor kids
Clean Seat Holland heeft speciaal voor dit probleem een wc-brildekje voor kinderen ontwikkeld. Toly kids wc-brildekjes hebben een flink formaat en hangen ruim over de toiletbril. Zo voorkomen ze direct contact, terwijl het kind zich toch veilig aan de bril kan vasthouden. Het kinderbrildekje is voorzien van grappige figuurtjes. Met het doortrekken spoelt het dekje vanzelf weg.

Toly kids wc-brildekjes zijn gemaakt van recycled papier en zitten per 30 stuks verpakt in een handig hersluitbaar zakje. Ze zijn verkrijgbaar bij o.a. de drogist, kampeervakhandel, V&D, Halfords, ANWB winkels etc. en kosten 3.50 Euro per verpakking. Overigens zijn er ook wc-brildekjes voor volwassenen. Daarmee is de noodzaak voor onhandig hurken of hangen boven de toiletpot verleden tijd.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners