3375
Toilet inrichten: 6 tips voor de styling van het kleinste kamertje
Gepubliceerd: 08-02-2021

Het toilet anders inrichten? Misschien wil je het kleinste kamertje eens helemaal een andere look geven. Misschien ben je bezig met een nieuw huis en wil je het toilet echt tot een stijlvol geheel maken. Wat jouw situatie ook is, onze redactie heeft alvast volop inspiratie voor je verzameld.

1. Begin bij de basis

De basis van een ruimte is bepalend voor de uiteindelijke sfeer. Een toilet in wit maakt een andere indruk dan een toilet in zwart met goud. Wil je echt helemaal iets anders, dan zijn blauwe tinten misschien een mooie keuze. Zo lijkt het kleinste kamertje meteen wat groter. Met de juiste muurverf maak je de ruimte meteen stijlvol.

2. Het fonteintje is echt belangrijk

Het fonteintje lijkt wellicht een detail, maar dat is het niet. Het kleinste kamertje draait vaak maar om 4 dingen: het toilet, het fonteintje, de wc-borstel en de toiletrolhouder. Wanneer je kiest voor een kekke fontein, zal je meteen een groot verschil zien.

inspiratiebrochures1.png

3. Pimp de wc op

Een wc is maar gewoon een wc en al gaat het misschien vooral om de functie, het oog wil ook wat. Een zwarte wc bril is bijvoorbeeld een heel chique keuze. Zwart is een moderne kleur voor het interieur en je laat meteen zien dat je lef hebt.

4. Plaats een kunstplant

Planten laten je interieur tot leven komen, maar een toilet heeft niet altijd ramen. De ruimte is vaak te donker voor echte planten. Een kunstplant fleurt de ruimte helemaal op en is tegenwoordig vaak helemaal niet meer van echt te onderscheiden. Kunstplanten zijn er in allerlei soorten en maten, van een grote bonsai tot een fragiele orchidee.

5. Een spiegel

Plaats een spiegel in het toilet en je gasten zullen je dankbaar zijn. Een spiegel is heel praktisch, maar ook mooi. Het doet de ruimte groter lijken en bovendien zijn spiegels vandaag de dag vormgegeven in allerlei stijlen. Ga voor een mooie spiegel met een barokke lijst of kies juist voor een strak model.

toiletrolhouder1.png

6. De juiste toiletrolhouder

Kies eens voor een originele toiletrolhouder en niet voor twaalf in een dozijn. Laat zien dat je ook een kleine ruimte als het toilet met oog voor detail inricht. Een hangende toiletrolhouder is praktisch en neemt vrijwel geen ruimte in. Bovendien kun je er met gemak meerdere rollen toiletpapier op kwijt. Ideaal, want er is in huis immers altijd wel iemand die vergeet om een nieuwe rol op te hangen. Praktisch en mooi!

Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide