708
Toilettrends

Weggemoffeld op een donker plekje en zoveel mogelijk uit het zicht. Dat is nog steeds vaak de plaats waar het toilet komt te staan. Jammer, want er zijn zeker fraaie exemplaren bij. Knappe staaltjes techniek en design die best gezien mogen worden!

Een toilet in de badkamer is vaak geen overbodige luxe. Als de ruimte het ook maar enigszins toelaat is een extra toilet, wellicht in combinatie met bidet, erg handig. De mooiste exemplaren zijn tevens een aanvulling op het interieur van uw badkamer. Sommige potten lijken meer op een kunstobject dan op een toilet. Designers houden het in veel gevallen niet alleen bij het ontwerpen van het toilet, maar bedenken er ook nog even een bijpassende wasbak, closethouder en kastje bij. Het toilet kortom, is onderdeel van een totaalconcept geworden.

Model
Het staande model met zichtbaar waterreservoir geldt als traditioneel. Dit toilet past prima in de klassieke en meer traditionele badkamer. Het alternatief - het zwevende toilet - wordt steeds vaker gekozen omdat het optisch minder ruimte inneemt en de vloer eronder zeer makkelijk schoon te houden is.

Tandje hoger?
Niet onbelangrijk bij het uitkiezen van het toilet is de zittinghoogte. Houd hier voldoende rekening mee. Vooral oudere mensen ervaren een hogere zittinghoogte vaak als prettig. Een nieuwe ontwikkeling op dit gebied is het in hoogte verstelbare toilet. Het inventieve mechanisme zorgt ervoor dat het toilet, ook na installatie heel eenvoudig in hoogte te verstellen is. Dit flexibele concept is ideaal voor ouderen en groeiende kinderen!

Waterverbruik
Een zo laag mogelijk waterverbruik speelt steeds vaker een rol bij de keuze voor een toilet. Bij het merendeel van de toiletten die vandaag de dag worden gefabriceerd is het watergebruik al teruggebracht van 9 naar 6 liter. Dit verbruik kan nog meer omlaag door te kiezen voor een toilet met spoelonderbreker of het geavanceerde Water Saving System, dat per spoelbeurt maar 2,5 tot 4 liter water vergt.

Klein en fijn
Urinoirs duiken steeds vaker op in de Nederlandse badkamers. En dat is niet zo verwonderlijk. Een urinoir is handig en zeer spaarzaam in waterverbruik. Waar een normaal toilet het doet met 6 liter water per spoelbeurt, volstaat een urinoir met slechts 1,5 liter. En... er bestaan ook al varianten voor vrouwen!

Bidet
Waar de gemiddelde Frankrijkganger zich ooit afvroeg waar het bidet voor diende, wordt er nu toch steeds vaker voor gekozen. En terecht. Een bidet is bedoeld voor de reiniging van de intieme delen, dus uitermate hygiënisch!

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners