2362
Mijn toilet inrichten! Hoe begin ik eraan?
Gepubliceerd: 02-10-2021 Laatste update: 29-09-2021

Een toiletruimte inrichten is een leuk interieurproject, want je kan snel genieten van het resultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan er een persoonlijke plek in je huis van maken. Hoe pak je dit project concreet aan? Waar houd je rekening mee? We helpen je graag verder!

Het kleinste kamertje in huis? Het toilet!

Hoe klein is dat kleinste kamertje nu precies? Voor een toiletruimte moet je rekening houden met de minimale afmetingen van 0,9 x 1,2 meter en met een plafondhoogte van 2,3 meter. Met die afmetingen heb je voldoende ruimte om een wc en fonteintje te installeren. Het inrichten van je toiletruimte begint bij de keuze van het juiste toilet. Heb je weinig ruimte? Overweeg dan een compact toilet.

Aangezien de toiletruimte een kleine, afgesloten ruimte is, kan je er alle kanten mee op. Wees creatief en ga aan de slag met leuk behang of tegeltjes, originele accessoires of een fotocollage. Maak op die manier van het kleinste kamer een unieke plek in huis. Op zoek naar inspiratie? Check onze Pinterestborden over toilettentoiletmeubelen en fonteintjes.

Het ene toilet is het andere niet

Niet alleen de aankleding van je toiletruimte, maar ook het toilet zelf bepaalt de stijl van je kleinste kamertje.

De vorm van je toiletpot kan je kiezen. Houd je van rond, ovaal of meer van hoekig? Alles is mogelijk! Baseer je op de vormgeving van decoratie-elementen of accessoires om je keuze te helpen bepalen. Naast de toiletpot is ook je toiletbril bepalend voor de uitstraling van het toilet. Toiletbrillen bestaan in een ultra dunne uitvoering, golvend of eerste statig. De ideale toiletbril is niet alleen uiterst comfortabel, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit!

Ten slotte kies je een bijpassende drukplaat of bedieningspaneel. Ze bestaan in uiteenlopende stijlen en bevatten een knap staaltje technologie, zoals een waterbespaarfunctie. Controleer bij de keuze van je bedieningspaneel steeds of hij past op het aanwezige inbouwreservoir.

De finishing touch: black or white?

Laat je de inrichting van je toiletruimte aansluiten bij de rest van je interieur? Of maak je er een atypische en bijzondere plek van? 

Het is belangrijk om te weten dat je toiletpot niet alleen in glanzend wit porselein beschikbaar is. Dankzij vernieuwende productietechnieken kan je nu ook kiezen voor een matte uitstraling. Zo sluit je mat witte toilet naadloos aan bij de matte look van de rest van je interieur. 

Nog een opvallende nieuwe optie is een mat zwart toilet. Deze black beauty is een absolute blikvanger in elke toiletruimte en combineert ideaal met de vele zwarte interieuraccenten die momenteel erg trendy zijn. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide