298
Een rolletje groen: de charme van duurzaam toiletpapier
Gepubliceerd: 22-11-2023

Toiletpapier is een van die alledaagse dingen waar we nauwelijks bij stilstaan, maar wist je dat jouw keuze voor wc-papier een impact kan hebben op het milieu? In dit artikel verkennen we de fascinerende aspecten van duurzaam toiletpapier, onthullen we interessante feiten en delen we handige tips voor het stijlvol opbergen van je toiletpapier.

De evolutie van toiletpapier

Laten we beginnen met een stukje geschiedenis. Toiletpapier zoals we dat nu kennen, bestaat pas sinds de 19e eeuw. Daarvoor gebruikte men allerlei materialen, van bladeren en maïskolven tot lompen en zelfs schelpen. De moderne wc-rol zag in 1857 het levenslicht in de Verenigde Staten, en sindsdien is het een onmisbaar item in bijna elk huishouden.

Waarom duurzaam toiletpapier?

Traditioneel toiletpapier wordt gemaakt van houtpulp, wat betekent dat er bomen voor gekapt moeten worden. Duurzaam toiletpapier, zoals bamboe toiletpapier, biedt een milieuvriendelijker alternatief. Bamboe groeit snel, heeft minder water nodig en kan op arme gronden groeien, waardoor het een duurzame keuze is.

Biologisch afbreekbaar wc-papier: een milieuvriendelijke keuze

Een andere optie is biologisch afbreekbaar wc-papier. Dit papier lost gemakkelijker op in water, waardoor het minder belastend is voor rioleringssystemen en waterzuiveringsinstallaties. Dit soort toiletpapier is vaak gemaakt van gerecyclede materialen, wat helpt bij het verminderen van afval.

Leuke toiletpapier weetjes

Wist je dat:

 • De gemiddelde persoon ongeveer 100 rollen toiletpapier per jaar gebruikt?
 • Er wereldwijd dagelijks ongeveer 27.000 bomen worden gekapt voor toiletpapierproductie?
 • De richting waarin toiletpapier hangt (over of onder) al jarenlang voor discussie zorgt?

Creatieve opbergideeën

Een functionele en stijlvolle manier van het opbergen van toiletpapier kan een verrassende twist geven aan je toiletruimte. Hier zijn enkele creatieve ideeën die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk zijn:

  1. Mason jars: Voor een rustieke en chique look, gebruik grote glazen potten. Deze potten zijn niet alleen stijlvol, maar ook herbruikbaar en duurzaam. Je kunt ze ophangen aan de muur of op een plank plaatsen, en ze zijn ideaal voor het opbergen van individuele rollen.

  2. Muurplanken: Installeer een paar zwevende planken boven het toilet voor een minimalistische en moderne uitstraling. Deze planken kunnen worden gebruikt om extra rollen op te stapelen, maar ook voor decoratieve elementen zoals planten of geurkaarsen.

  3. Mandjes: Gebruik rieten of metalen mandjes voor een warme, huiselijke sfeer. Mandjes kunnen onder de wastafel of op een plank worden geplaatst en bieden ruimte voor meerdere rollen, waardoor ze zowel praktisch als decoratief zijn.

  4. Verticale opbergrekken: Deze rekken nemen weinig ruimte in en zijn ideaal voor kleinere badkamers. Ze kunnen worden bevestigd aan de muur of vrijstaand naast het toilet worden geplaatst. Deze rekken bieden ruimte voor meerdere rollen en kunnen ook worden gebruikt voor het opbergen van tijdschriften of kleine decoratieve voorwerpen.

  5. Oude wijnrekken: Een unieke manier om toiletpapier op te bergen is het gebruik van een wijnrek. Dit geeft een speels en kunstzinnig effect, vooral in een modern interieur.

  6. Onder de wastafel: Voor een verborgen opslag, plaats een kleine kast of planken onder de wastafel. Dit is niet alleen praktisch, maar houdt ook het toiletpapier buiten het zicht, wat zorgt voor een opgeruimde uitstraling.

  7. Op maat gemaakte nissen: Als je de luxe hebt om je badkamer te verbouwen, overweeg dan om nissen in de muur te maken speciaal voor het opbergen van toiletpapier. Dit ziet er strak en georganiseerd uit en is een slimme manier om ruimte te benutten.

Duurzaam toiletpapier is meer dan alleen een milieuvriendelijke keuze; het is een statement over hoe we omgaan met onze planeet. Of je nu kiest voor bamboe toiletpapier of biologisch afbreekbaar wc-papier, elke kleine stap helpt bij het beschermen van onze aarde. Door slimme opbergoplossingen te gebruiken, kun je bovendien je toiletruimte een frisse en stijlvolle uitstraling geven. Laten we samen de stap zetten naar een groener en schoner toilet!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide