Sanus per Aquam (SPA) – Water ter ondersteuning van gezondheid: met gespecialiseerde producten en technologieën maakt Dornbracht de beleving van de helende werking van water voortaan niet alleen in exclusieve kuuroorden, maar ook in de eigen badkamer beschikbaar. Van vitaliserende Kneipp-begietingen met een gietslang en weldadige voetbaden tot bijzondere douche-ervaringen met waterchoreografieën die met één druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Als een waar parcours kunnen de verschillende producten en toepassingen volledig op de persoonlijke wensen worden afgestemd.

In de veeleisende moderne maatschappij is gezondheid het belangrijkste goed van de individuele mens. Gezondheid als graadmeter van het persoonlijke prestatievermogen; zowel lichamelijk welzijn als geestelijk welbevinden krijgt meer en meer de aandacht en dringt door tot alle aspecten van het leven. Zo zijn naast lichaamsbeweging en gezonde voeding nu ook accessoires en apps waarmee we aan onszelf werken – of dit nu een Activity Tracker, Smartwatch of fitnessband is – voor velen een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse leven geworden. Ook de badkamer vervult hierbij een belangrijke rol. Van een intieme persoonlijke ruimte om je terug te trekken werd het een eigen „Private Spa“, waarin de eigen specifieke behoeften van de gebruiker in het middelpunt staan. De badkamer zorgt voor nieuwe energie, verlicht stress en stimuleert.

Daarbij kan de positieve werking van water doelgericht ingezet en op allerlei manieren beleefd worden. Begietingen, wassingen, baden en voetbaden zijn weldadig voor het lichaam en werken – afhankelijk van de toepassing – rustgevend, ontspannend of juist stimulerend. Niet voor niets is hydrotherapie een wezenlijk bestanddeel van de gereputeerde Kneipp-gezondheidsleer, die de UNESCO-commissie in 2015 tot immaterieel erfgoed heeft uitgeroepen.

Kneipp-begietingen eenvoudig thuis uitvoeren – bij de wastafel of onder de douche
Een simpele maar effectieve upgrade van uw badkamer – de gietslang van Dornbracht. Deze waardevolle aanvulling op de kraan maakt het bijvoorbeeld mogelijk om thuis te genieten van een verkwikkend arm- of gezichtsbad aan de wastafel, of een onderbeenbegieting onder de douche. Juist ingezet bevorderen deze toepassingen de doorbloeding en stimuleren ze de bloedcirculatie, de stofwisseling en het immuunsysteem. De gezichtsbegieting wordt binnen de Kneipp-therapie ook als schoonheidsbehandeling gezien. Het is een zeer lichte en verfrissende toepassing die zorgt voor een aangename doorbloeding en een verstevigde gezichtshuid. De juiste uitvoering van Kneipp-begietingen wordt toegelicht in een video die in samenwerking met Dornbracht is ontwikkeld door Jochen Reisberger, hoofd behandeling van het Kneippianum Bad Wörishofen, het toonaangevende Kneipp-centrum in Duitsland: www.dornbracht.com/kneipp.

Wisselbaden en stimulering van de voetreflexzones met Dornbracht Foot Bath
Dornbracht Foot Bath is een eenheid voor de Private Spa met verschillende toepassingen, zodat de luxe van een weldadig voetbad heel eenvoudig in het dagelijkse leven geïntegreerd kan worden. Terwijl de Relax-setting dankzij doelgerichte verwarming van het water spierspanning verlicht en de bloedcirculatie kalmeert, werkt Vitalize verkwikkend voor lichaam en geest: actieve temperatuurwisselingen stimuleren de reflexzones en de toenemende druk van de douche stimuleert het zenuwstelsel. Naast de verschillende settings maken twee voorgeregelde comfortfuncties het mogelijk om het water comfortabel en veilig tot de gewenste vulhoeveelheid te laten toestromen: tot de enkels of de kuiten. De temperatuur krijgt daarbij een aangename 38 graden. Intense ontspanning met Comfort Shower
Met de innovatieve douchetoepassing Comfort Shower verrijkt Dornbracht de Private Spa-omgeving met een tot op heden unieke zittende waterbeleving: verschillende wateruitlaten en soorten stralen creëren met een druk op de knop een weldadige gieting, waarbij de zittende lichaamshouding intense ontspanning mogelijk maakt. Daarbij kan gekozen worden tussen de De-Stressing, Balacing of Energizing settings, die met de Dornbracht Smart Tools eenvoudig kunnen worden ingesteld. Door de combinatie van verschillende wateruitlaten en soorten stralen heeft de choreografie naar wens een balancerende, ontspannende of verkwikkende werking – en zorgt zo voor een unieke, alomvattende waterbeleving voor lichaam en geest.

Verfrissen en vitaliseren met Dornbracht Leg Shower
Voor volautomatische beenbegietingen is de Dornbracht Leg Shower ideaal. Met de vier WaterBars ter hoogte van de onderbenen kunnen koude (Refresh) of in warmte wisselende begietingen (Vitalize) met een druk op de knop worden gestart. Zo verfrist Leg Shower bijvoorbeeld na het sporten of helpt, door doelgerichte temperatuurstijgingen het immuunsysteem te versterken. Leg Shower is afzonderlijk, maar ook als ideale aanvulling op Comfort Shower te gebruiken.

Horizontal Shower – Unieke liggende waterbeleving
De Dornbracht Horizontal Shower biedt een ontspannende liggende watermassage. De horizontale douche combineert zes WaterBars die in een groot doucheveld boven het ligoppervlak zijn ingebouwd. Ook hier kunnen verschillende soorten stralen in de voorgeprogrammeerde choreografieën gecombineerd worden met een watertemperatuur en -hoeveelheid naar keuze: balancerend, verkwikkend of juist ontspannend, helemaal naar uw voorkeur. Het systeem wordt aangestuurd via het centrale bedieningselement eTool. Op een verwarmd ligoppervlak kan men liggend op de buik of rug genieten van een bijzondere waterbeleving.

Alsof u onder de blote hemel ligt – Sensory Sky
Geïnspireerd door de weeromstandigheden in de natuur biedt Sensory Sky een unieke waterervaring die alle zintuigen prikkelt. Verschillende soorten regen, nevel, licht en geur vullen elkaar aan tot een complexe choreografie, geïnspireerd door het weer en de sferen in de natuur. Het grote, vlakke regenpaneel beschikt over afzonderlijke douchevelden voor een hoofddouche, full-body douche of regengordijn, een koudwater-neveldouche en een licht- en geurfunctie. Naast de drie settings Readjust, Rejoice en Release kunnen verstuivers, douches, licht en geur ook afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd voor een custom douche-ervaring. Of u nu kiest voor een voorgeprogrammeerd of persoonlijke choreografie – met Sensory Sky beleeft u water in een geheel nieuwe dimensie. De perfecte afsluiting na een ontspannende behandeling.

Verfrissen en opwarmen met de Hot & Cold Water Dispenser
De Water Dispenser van Dornbracht geeft binnen enkele seconden gefilterd warm of koud water en komt daarmee tegemoet aan de wens om een eigen drinkwaterbron in de Private Spa te hebben – ideaal voor verfrissing tussendoor of voor de eenvoudige bereiding van een kop thee. De bediening is zeer eenvoudig: Bedieningshendel naar achteren – Koud water. Bedieningshendel naar voren – Warm water.

Ook leuk om te lezen