1575
Spabad in de tuin
Gepubliceerd: 01-07-2021 Laatste update: 13-08-2021

We worden er met z’n allen niet relaxter op. Onze agenda’s lopen over van werk, deadlines, afspraken en sociale verplichtingen, waardoor we nauwelijks nog tijd over houden om even bij te komen van al die drukte. Funest, want het is enorm belangrijk om je, tussen alle bedrijvigheid door, te ontspannen en op te laden. 

Daarom investeren steeds meer mensen in een eigen Spabad. Met een eigen Spa maak je van je eigen tuin een waar wellness resort. Het wordt dan mogelijk om in de vertrouwde omgeving van je eigen woning volledig tot rust te komen, waardoor je de broodnodige me-time een stuk beter kunt inplannen. Maar waarom is een spabad dan zo’n goeie stresskiller? Dat leggen we je uit.

Ontspannende werking
Het warme water van een spa is in belangrijke mate verantwoordelijk voor de kalmerende werking van het bad. De warmte zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Hoewel het lichaam ontspant, worden we geestelijk juist een stuk scherper. Een ontspannen lichaam, stelt ons in staat om ons hoofd leeg te maken, waardoor we ons beter kunnen weren tegen stress. Dit kan tevens de slaapkwaliteit verbeteren. Onderzoek wijst uit dat je na een bad in de spa sneller en dieper in slaap valt, waardoor je de volgende morgen fitter wakker wordt.

Gezondheid
Een spabad is niet alleen goed voor de geestelijke gezondheid, maar ook voor de lichamelijke. Het warme water zorgt voor een snellere hartslag, wat de bloedsomloop verbetert. Dat bevordert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen in het gehele lichaam. Cellen en spieren kunnen zo beter herstellen van eventuele blessures. De warmte zorgt er tevens voor dat het lichaam transpireert en zichzelf reinigt van toxische stoffen. Tot slot zorgt een spabad voor een snellere stofwisseling, waardoor het lichaam tevens sneller gereinigd wordt van afvalstoffen. Een snellere stofwisseling helpt bovendien bij het afvallen. Genoeg voordelen dus om de hype van een eigen spa te kunnen rechtvaardigen. Ben jij al klaar voor zo’n heerlijk bruisend bad in je tuin?

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide