1617
Sauna aan huis: de voor- en nadelen

Lekker ontspannen zonder al te ver de deur uit te hoeven gaan - het kan met een sauna aan huis. Ideaal voor de echte sauna liefhebbers. De voor- en nadelen van een sauna aan huis vind je hier.

 

Helemaal alleen
Voordeel:Het kan heerlijk zijn om in je eentje te genieten van een paar uurtjes in de sauna. Je hebt volledige privacy en hoeft niet tegen de blote lijven van vreemden aan te kijken.
Nadeel: Het nadeel hiervan is dan weer wel dat het ook snel kan gaan vervelen. Een dagje sauna is natuurlijk wel erg gezellig om samen te doen. Je kan dan ook altijd een privewellness en spa huren - zo ben je gezellig samen maar hoef je jezelf niet ongemakkelijk te voelen tegenover vreemden.

Wanneer jij wilt
Voordeel: Een sauna aan huis geeft je de mogelijkheid om even te ontspannen, wanneer je maar wilt. Je hoeft geen dagdelen vrij te nemen, vervoer te regelen en andere plannen te maken. Je loopt naar de achtertuin en gaat de sauna in wanneer het jou uitkomt. Gemakkelijk, snel en zelfs wanneer je wat minder tijd tot je beschikking hebt.
Nadeel: Dit kan het sauna uitje wel net wat minder speciaal maken. Waar het eerst een ‘verwen momentje’ was, kan het nu wat van deze waarde verliezen.

Naar eigen wens
Voordeel: Een sauna aan huis kan geheel naar eigen wens ingericht worden. Geuren, materialen en temperaturen worden helemaal door jou bepaald. Je zal dus nooit in een onaangename sauna zitten.
Nadeel: Dit betekend dus ook dat jij verantwoordelijk bent voor het inkopen en organiseren van alle benodigdheden. Ben je een keer vergeten de kolen aan te vullen dan kan het momentje van ontspanning al snel omslaan naar een momentje van stress. En dat is nu net waar de sauna niet voor bedoeld is.

In eigen tuin
Voordeel: Je hoeft de straat niet op en je hoeft bijna niets voor te bereiden: Je loopt gewoon de deur uit en rechtstreeks je achtertuin in.
Nadeel: Niet iedere tuin is groot genoeg om plaats te bieden voor zowel een sauna als een zwembad en een stortdouche. Het totaalpakket vind je vaak toch echt bij een wellness resort.

Snel tussendoor
Voordeel: Je kan nu ook even snel tussendoor van de sauna genieten. Even wat ontspanning voor lichaam en geest, precies wanneer het jou uitkomt.
Nadeel: Dit kan de sauna-ervaring ook net wat minder speciaal maken. ‘Even snel tussendoor’ is niet iets wat altijd bij de juiste manier van ontspannen past.

Zou jij graag een sauna aan huis willen en zo ja, waarom?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners