2551
Geniet het hele jaar door van een hottub
Gepubliceerd: 02-06-2021 Laatste update: 13-08-2021

Genieten van een warm bad, wie vindt dat nou niet prettig? Heerlijk badderen geeft aan dat iemand zich helemaal op z’n gemak voelt en een en al comfort ervaart. Dat gevoel kan ook een hottub je geven. Je kent dit misschien wel uit Scandinavië ofbij eenwellness center geweest.Het moment van ultieme ontspanning door de behaaglijke warmte van een hottub. Heb je er weleens aan geschat om er zelf eentje in je tuin neer te zetten?

Bekend principe in nieuw jasje

Zo is de bekende traditionele hottub uit Scandinavië niet meer dan een met warm water gevulde houten ton. Het water wordt dan boven een houtvuur warm gestookt. De moderne variant ziet er niet alleen anders uit, maar werkt ook anders. De ronde, ouderwetse vorm is nog hetzelfde. Maar de ton wordt nu gemaakt van hoogwaardig polyethyleen. Dit type kunststof kun je recyclen, waardoor de hottub een duurzaam en verantwoord product is. De buitenkant van de hottub is bekleed met thermowood. Dit speciale hout kan uitstekend tegenwarmte en vocht. Vervolgens wordt het water verwarmd door een hoge rendementskachel, waardoor het bad weinig energie verbruikt. Je kunt de kachel inbouwen of ernaast plaatsen. Hottubs verschillen enorm qua grootte, afhankelijk van de hoeveelheid mensen. Je kunt kiezen uit exemplaren voor twee personen, maar in de grotere hottubskun jegemakkelijkzes mensen kwijt.Een hottub is niet meer decadent maar een heerlijk manier om thuis te ontspannen.

Verschil hottub en een bubbelbad

Een hottub en bubbelbad zzi lijkt hetzelfde maar dat is het niet. Dehottub is dus van hout gemaakt met een kunststof binnenkant. Een bubbelbad is echter helemaal van kunststof gemaakt en is daardoor een minder milieuvriendelijke optie. In een bubbelbad kunt je genieten van waterstralen aan de zijkanten,wat een plezierige toevoeging is. Maar als je de twee vergelijkt qua sfeer en uitstraling dan past een hottub vaak veel beter in de tuin.
Prettige voordelen van een hottub zijn:

  • De helende werking van het water
  • Luxe uitstraling
  • Milieuvriendelijkheid en het aangename aroma van het hout

Soorten hottubs

Hottub basis
Dehottub Basis bestaat uit één stuk gegoten PE-kunststof en recyclebare binnenkanten. De basislijn wordt met een aluminium interne kachel en thermowood rek geleverd. Dezehottub heeft plaats voor 2-4 personen en biedt voldoende ruimte om te ontspannen. In het algemeen zijn deze verplaatsbare hot tubs minder kostbaar dan vergelijkbare hot tubs op maat en ze zijn snel en gemakkelijk te installeren. Draagbare spa's zijn erg populair bij geïnteresseerden die op zoek zijn naar geweldige hydrotherapie zonder een ingewikkeld bouwproject.Een ander voordeel van deze mobiele hot tubs is dat ze in ergonomische vormen gegoten zijn met goed afgelijnde en comfortabele zitplaatsen.

Hottub Luxe

Dehottub Luxe is een smaakvolle, luxe hout-gestookte hottub. Deze luxe variant bestaat uit een in één stuk gegoten PE kunststof en recyclebare binnenkanten. De welltub luxe lijn wordt met een aluminium interne kachel en thermowood rek geleverd. Deze hottub zal je bloedsomloop stimuleren waardoor je een kalmerend gevoel ervaart. Je begint te ontspannen zich heerlijk te ontspannen.

Zelf je hottub bouwen

Bij doe-het-zelf hottubs is het niet alleen de functionaliteit die wint, maar je bespaart ook behoorlijk. Net zoals een mooie doe-het-zelf vijver in de tuin, is ook een zelfgemaakte hottub een blikvanger die je helpt ontspannen.

Dus ben je handig aangelegd en zou je graag kosten willen besparen? Dan je er natuurlijk voor kiezen om de hottub zelf in elkaar te zetten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide