1257
5 elementen voor de beste ontspanning in jouw tuin
Gepubliceerd: 16-04-2021

Stress, werken, deadlines halen, voor de kinderen zorgen, de dagelijkse sleur. We kennen het allemaal. Zoals we weten is stress niet zo goed voor onze gezondheid en moeten we ervoor zorgen dat we bij stress gaan ontspannen en dit ook bewust doen. Bewust ontspannen kan gewoon in je eigen achtertuin. Een groene omgeving en de frisse buitenlucht zorgen er namelijk voor dat jij al snel alle stress uit je lichaam voelt gaan. Maak van je tuin een echte ontspanningsplek!

De groene tuin is terug van weggeweest

Wonenonline-Welvaere-Foto2.jpg

Een groene omgeving zorgt dus voor meer ontspanning. Op het moment dat wij minder groen in onze directe omgeving hebben, herstellen we minder snel van stress en vermoeidheid. Mensen in een groene omgeving voelen zich dan ook gelukkiger en gezonder dan mensen die in een stad wonen. 

De groene tuin is terug van weggeweest en maakt een echte comeback. Door COVID-19 zijn we ons meer gaan realiseren hoe fijn het is om buiten te zijn, we zijn onze eigen tuin nog meer gaan waarderen. Want, onze tuin is niet meer gewoon die tuin. Het is een ontspanningsplek, reisbestemming, werkplek, uitje, restaurant en speelparadijs geworden. Hier kun je meer lezen over de tuintrends van 2021 en de groene tuin. 

Creëer ultiem ontspannen momenten met echte wellness

Wonenonline-Welvaere-Foto3.jpg

Ultiem ontspannen, tijd voor jezelf of voor je geliefde en gezin. Dat vind je toch echt wel in een hottub of barrelsauna. Maak van je tuin een wellnessparadijs! Je maakt zo van je tuin echt een plekje waar je nooit meer weg wilt. Met je slippers en badjas aan wandel je door de tuin opweg naar een oase van rust. Stomende warmte en een knisperend vuurtje maken dit echt een fantastisch plekje. 

Zorg voor een goede eetplek

Buiten eten, een houtgestookt vuurtje, heerlijk eten dat vers van een barbecue afkomt en gelach. Dat allemaal vanaf een mooie gedekte tafel waar jouw beste vrienden, familie of gezin aan het genieten is. Zo’n goede eetplek is bijna essentieel in iedere tuin, het wordt dé centrale plek om even te zitten met een goed boek, een kopje koffie of voor een heerlijk diner. 

Stap onder een buitendouche

Wonenonline-Welvaere-Foto4.jpg

 

Van een goede douche ontspannen we, warm of koud. En hoe fijn is het als je gewoon een plek in je tuin hebt waar een mooie buitendouche staat, in de frisse buitenlucht nog wel. Begin je dag bijvoorbeeld met een ijskoude douche. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, je zit ook direct vol energie. Of geniet tijdens een warme zomeravond van een koude afkoelende douche onder de sterrenhemel. 

Creëer een fijne plek voor jezelf

Echte buitenmensen worden we pas echt als de zon wat vaker komt kijken. We sluiten onze ogen en voelen de zonnestralen op onze huid prikkelen. De kinderen rennen weer met plezier naar buiten, of springen de hottub in voor een echt watergevecht. Dat allemaal terwijl jij op je favoriete loungestoel wegzakt met een boekje in de zon. Op deze momenten verlengen we onze woonkamer, de plek waar we anders onze rust en ontspanning vinden. 

Creëer daarom een fijne plek voor jezelf. Houd je van een zachte loungebank of word je intens gelukkig van natuurlijke materialen? Gebruik dat ook in je tuin, geef er net zoveel liefde aan als dat je aan je woonkamer geeft. Want als de zon schijnt is de tuin de plek waar we het meest te vinden zijn, kijken we minder tv en genieten we echt in de buitenlucht. 

De tuin; jouw ontspanningsplek

Op de momenten dat jouw tuin helemaal tot leven komt er plezier wordt gemaakt, gelachen en gedeeld wordt met dierbaren. Dat zijn de momenten dat jouw tuin echt een ontspanningsplek is of wordt. Moeilijk is het dus niet om van jouw tuin een plek te maken waar je echt kunt ontspannen, je moet alleen de stap nog zetten om dit te creëren. De vraag is, op welke manier ga jij ontspanning vinden?


Ben je blij met een fijne plek om je terug te trekken of pak je het groots aan en creëer je een oase van rust met een hottub, sauna of buitendouche? Kies je voor de laatste optie? Dan ben je bij Welvaere aan het juiste adres. Wij helpen je graag verder met het creëren van jouw droomtuin om in te ontspannen. In ons Experience Center in Nijkerk beleef, ervaar en ontdek je de warmte van onze producten. Jouw zoektocht naar de ultieme ontspanning voor in de tuin eindigt bij ons, zien we jou binnenkort?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide