1445
Schoonmaakmiddelen

Voor de een kan het huis niet schoon en opgeruimd genoeg zijn terwijl een ander juist houdt van een gezellige en rommelige sfeer. Maar van deze 5 dingen wordt, volgens de wetenschap, iedereen heel erg blij!

1. Groen en geel
Kleuren hebben grote invloed op je emotie en humeur. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt dat de meeste mensen blij worden van de kleuren groen en geel. Kies dus voor mooie (mint)groene muur of juist voor gele accessoires. Wedden dat je humeur meteen een stuk beter is? Wil je juist meer energie, bijvoorbeeld in de werkkamer of op kantoor? De kleuren rood en oranje werken opwekkend en geven energie.

2. Opgeruimd huis
Geen poetser? Helaas, maar waar: een opgeruimd huis maakt gelukkiger. Volgens onderzoekers van de UCLA zorgen rommel en veel spullen ervoor dat vrouwen meer van het stresshormoon cortisol aanmaken. Tijd dus om die schoonmaakmiddelen uit de kast te halen en te starten met poetsen en opruimen.
Geinig weetje: mannen lijken geen probleem te hebben met een rommelig huis. Verklaard ook meteen die rondslingerende sokken…

3. Huisdieren
Een huisdier is je beste vriend ,zo staat te lezen in Journal of Personality and Social Psychology. Een huisdier is het perfecte gezelschap en zorgt er tegelijkertijd voor dat je als baasje een beter zelfbeeld hebt en meer beweging krijgt. Daarnaast zorgt een huisdier voor meer sociale contacten met anderen (bijvoorbeeld bij het uitlaten van de hond) en daar wordt je op de langere termijn ook blijer van.

4. Opgemaakt bed
Mensen die hun bed elke ochtend opmaken zijn gelukkiger dan mensen die dit niet doen, zo blijkt uit een enquête van Hunch.com. 71% van de ‘bedopmakers’ zegt gelukkig te zijn tegenover 62% van de mensen die ongelukkig zijn en de lakens niet netjes elke ochtend terugvouwen. Daarnaast zorgt een opgemaakt bed voor een betere nachtrust en minder stress. Reden genoeg dus om ’s ochtends twee minuten de tijd te nemen voor een opgemaakt bed.

5. Vanille
Naast kleur heeft ook geur een sterke invloed op je humeur en stressniveau. Dit begint al op vroege leeftijd. De geur van mama heeft een kalmerende werking op een (huilende) baby. Maar ook naarmate we ouder worden, blijft geur een belangrijke factor in het leven. Zo is bewezen dat vrijwel iedereen gelukkig wordt van de geuren vanille, bloemen en eucalyptus en dat de geur van lavendel zorgt voor een ontspannen gevoel. Tip: met een geurkaars of -stokjes zorg je voor een aangename geur in huis.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners