1172
Philippe Starck ontwerpt spectaculaire  kranen voor Duravit
Gepubliceerd: 06-10-2021 Laatste update: 08-10-2021

White Tulip is de eerste holistische badkamercollectie van Philippe Starck voor Duravit – inclusief een compleet assortiment kranen. Alle componenten hebben een buitengewoon verfijnde uitstraling en de vorm van een tulp in bloei komt terug in de hele collectie.

De focus van de Franse ontwerper bij het werken met Duravit was om een nalatenschap te creëren: "Werken met Duravit betekent consequent en voor de lange termijn werken aan duurzaamheid en een lange levensduur." Met zijn expressieve details en tijdloos design, gecombineerd met eersteklas afwerking en state-of-the-art technologie, voldoet het assortiment aan de hoogste eisen. "Het gaat om minimalistisch, tijdloos design en perfecte kwaliteit", vat Starck samen.

De White Tulip kranen getuigen van een uniek oog voor detail. Het consequente designelement is de licht naar buiten hellende handgreep die dankzij het gladgepolijste oppervlak uiterst eenvoudig en prettig te bedienen is. Hoogwaardige afwerking en het uiterste perfectionisme komen tot uiting in de 160 smalle, verticaal gegraveerde strepen die de kraan zijn bijzonder verfijnde karakter geven.

Van kranen voor fonteintjes, wastafels of opzetwastafels: White Tulip opent een scala aan mogelijkheden voor de wasruimte. Wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar in de “comfort” hoogtes S, M en XL. De XL-variant van de iconische wastafelmengkraan is bijvoorbeeld ideaal voor badmeubels met hogere opzetwastafels en zorgt voor een allround elegante uitstraling - de kroon op de wastafel. Wandmontage biedt ook extra individuele vormgevingsmogelijkheden. De fijn gebogen uitloop van de eengreeps wastafelmengkraan overtuigt in de inbouwvariant. Het is een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld de vrijstaande, monolithische White Tulip keramische wastafel.

Met de ruime waterstraal en het gladde keramische patroon wordt handen wassen een comfortabele en aangename ervaring. Flexibel en eenvoudig, de kantelbare beluchter betekent dat de hoek van de straal tot +/- 10° kan worden gekanteld naar de voorkeur van de gebruiker. Deze variabiliteit biedt ook verbeterde combinatiemogelijkheden met wastafels en helpt hinderlijk opspattend water te voorkomen.

Met kranen voor bidet, douche en bad biedt Duravit verder de perfecte kraan voor de rest van de badkamer in de elegante en verfijnde vormentaal van White Tulip. Teder en gracieus van uiterlijk, de eengreeps bidetmengkraan zorgt voor een aangename en ruime waterstraal. Een kogelgewricht maakt het mogelijk de waterstraal naar wens te richten.

Een opvallend kenmerk van de doucheruimte is de inbouw eengreeps douchemengkraan met minimalistisch design en bedieningsgemak – verkrijgbaar met of zonder omsteller. Met zijn minimalistische, zacht gebogen menggreep past de mengkraan perfect bij het keramiek. Temperatuur en waterhoeveelheid zijn eenvoudig in te stellen met een simpele beweging. Het handige omsteller maakt het praktisch omschakelen naar een tweede kraan mogelijk.

De staande badmengkraan maakt indruk door zijn pure esthetiek: de elegante rondingen van de handdouchestang en de uitloop zijn perfect op elkaar afgestemd en nemen het motief van de tulpvorm over. Een omstelknop maakt eenvoudig wisselen tussen badinloop en handdouche mogelijk en de minimalistische menggreep maakt het mogelijk om de waterhoeveelheid en temperatuur intuïtief in te stellen. De staande eengreeps badmengkraan valt op door zijn sculpturale vorm - vooral in een perfecte combinatie met de vrijstaande White Tulip baden en hun naadloze acrylbekleding.

Even indrukwekkend is de White Tulip badinloop met zijn sobere design, die elegante accenten zet met zijn glanzend chromen oppervlak. De inbouw eengreeps badmengkraan past perfect bij de kranen en keramiek van de collectie. De watertemperatuur en -hoeveelheid kunnen met slechts één beweging comfortabel worden aangepast, en het handige omstelknop maakt het ook gemakkelijk om te wisselen tussen badinloop en handdouche.

Met deze grote verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden zijn White Tulip kranen thuis in elke omgeving en voldoen ze ook aan de hoogste eisen op het gebied van design en kwaliteit - of het nu gaat om componenten van de complete badkamerserie White Tulip of andere Duravit-series.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide