2014
Nieuwe kleuren voor kraan Vaia
Gepubliceerd: 05-06-2018 Laatste update: 11-06-2018

Nu in de collectie van Dornbracht: mengkranenserie Vaia in de nieuwe kleuren Dark Platinum mat, Dark Brass mat en Dark Bronze mat. Deze diepe tinten werden onlangs gelanceerd op de Salone del Mobile in Milaan, de belangrijkste designbeurs ter wereld.

 

Om de introductie van Vaia’s nieuwe kleuren te vieren, nodigde Dornbracht de Rotterdamse interieurarchitect Lex de Gooijer (1981) uit een badkamerconcept te ontwerpen. Na zijn studie interieurarchitectuur aan de gerenommeerde Willem de Kooning Academie in Rotterdam opende hij drie jaar geleden een eigen studio en sindsdien gaat het crescendo. De interieurarchitect, Lex de Gooijer ontwierp niet alleen interieurs voor diverse appartementen, herenhuizen en villa’s maar eveneens het interieur van Dante 6 flagshipstore, sap bar Sajoer, en restaurant Nooch in Rotterdam.

Op dit moment werkt hij aan een groot project, een klassieke vrijstaande villa in Rotterdam, hier past Lex de Gooijer, in alle badkamers de Vaia mengkranen toe in de nieuwe kleur ‘Dark Platinum Mat’.

‘Ik adviseer mijn opdrachtgevers altijd om voor Dornbracht-kranen te kiezen,’ vertelt De Gooijer. ‘Het esthetische aspect en de eenvoud van de ontwerpen spreekt mij enorm aan. Bovendien zijn de kranen functioneel en kwalitatief zeer hoogwaardig. Als je een nieuwe badkamer ontwerpt, wil je tenslotte dat deze tijdloos is.’ Die lange levensduur past ook goed bij de contemporary, luxe signatuur van de interieurarchitect. ‘Mijn handschrift? Ik hou van ingetogen luxe. en vind ik het belangrijk dat het gelijk fijn voelt wanneer je ergens binnenkomt.’

Van badkamer naar wellness
Het nieuwe badkamerconcept van Dornbracht, dat werd gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan, had als thema ‘Create a new balance – between traditional elegance and contemporary cool’.

Als blikvanger koos De Gooijer voor kraan Vaia in de kleur Dark Brass mat. ‘De nieuwe kleurenrange biedt mij als interieurontwerper talrijk meer mogelijkheden. Een kraan is een van de belangrijkste items in een badkamer. Het is het enige object welke telkens aangeraakt wordt, het water komt eruit … De kraan is een bepalend onderdeel bij de start van het ontwerp voor de badkamer. De Vaia is een mooie, eigentijdse uitvoering van die andere Dornbracht klassieker, kraan Tara. Vaia is meer contemporary, met een meer verfijnde greep.’

De Rotterdamse Interieurarchitect ontwierp rondom de donkere zijdematte oppervlakken van de Vaia kranen,’Dark Bronze mat’ een wonderschone badkamer. Voor de badkamer zelf werd hij geïnspireerd door de architect Álvaro Siza ontworpen New Orleans Tower, die de skyline van Rotterdam domineert. ‘Ik wilde de badkamer een internationaal, architectonisch gevoel geven,’ vertelt De Gooijer. ‘Daarbij ligt die toren aan de ‘Maas’. Een ander aspect is dat badkamers steeds meer gezien worden als wellness ruimte, waar water de hoofdrol speelt. Water is goed voor je gezondheid en welbevinden. ’In het ontwerp paste hij verschillende natuurlijke materialen toe, zoals eikenhout voor de vloer, gelegd in een visgraatpatroon. Als tegenwicht voor alle natuurlijke elementen gebruikte hij bronzen objecten met op art deco, grafisch geïnspireerde details, die doen denken aan het kosmopolitische interieur van een grand hotel. Voor de wanden en bad ombouw koos hij twee soorten marmer: Wave Marble, met een organische, golfachtige structuur, en Four Seasons Marble, met een expressieve tekening. Zij vormen de perfecte belichaming van de tijdloze Transitional Style, waarop mengkraan Vaia is gebaseerd. ‘Deze badkamer heeft een luxe, ingetogen uitstraling,’ aldus De Gooijer. ‘Eigenlijk heb ik gewoon een home spa voor mezelf ontworpen.’

Over Vaia
Een daverend succes sinds de introductie in 2017: mengkranenserie Vaia van Dornbracht, ontworpen door de vermaarde ontwerpstudio Sieger Design. Kraan Vaia valt op door de elegante en tegelijkertijd vooruitstrevende vorm, geïnspireerd op de interieurtrend Transitional Style. Dankzij zijn fraaie vormgeving past de mengkraan zowel in klassieke en moderne badkamers als in ruimtes waar deze stijlen worden gecombineerd. Dit jaar wordt de Vaia collectie uitgebreid met drie nieuwe kleuren: Dark Platinum mat (nu al leverbaar) en Dark Brass mat en Dark Bronze mat (beide beschikbaar vanaf augustus). De warme uitstraling van deze diepe, zijdematte tinten geeft een weldadig gevoel aan elke badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide