1661
Waterbesparende douche en wastafelkranen
Gepubliceerd: 13-07-2017 Laatste update: 24-08-2017

Steeds wanneer we onder de douche springen of onze handen wassen, knaagt het toch een beetje. Want hoe minder water je verbruikt, hoe beter natuurlijk voor het milieu. Maar tegelijk is me-time in de badkamer een belangrijk ritueel geworden in ons drukke leven. Om ongegeneerd te kunnen genieten, combineert hansgrohe waterbesparende technieken. Ontdek die in zijn nieuwste producten.

XXL regendouche zonder schuldgevoel
De gloednieuwe Croma 280 van hansgrohe, een XXL regendouche van 28 cm, zorgt voor een royale doucheregen die heel je lichaam omhult. De ideale manier om bij te ontwaken of te ontspannen na een drukke dag. XXL doucheplezier hoeft geen XXL waterverbruik te betekenen. De douches zijn allemaal verkrijgbaar in een EcoSmart-versie. Dankzij die gepatenteerde techniek stroomt maar 9 liter water per minuut uit de douche, ongeveer de helft van een doorsneeverbruik. Het verschil merk je niet. De druppels worden namelijk gemengd met lucht, wat het regeneffect compleet maakt.

Croma 280 is beschikbaar als hoofddouche voor plafond of muur, of als Showerpipe. Die laatste combineert alle elementen in één douchesysteem: hoofddouche, handdouche, douchehouder, thermostaat en doucheslang. Zo maak je van je badkamer meteen een klein wellnesscentrum.

Nieuw design voor zuinigste handdouche
hansgrohe herlanceert zijn zuinigste handdouche nu met een nieuw design: de Crometta Vario Green, die amper 6 liter per minuut verbruikt (i.p.v. 9 liter bij de EcoSmart-versie). Het nieuwe model kreeg een vlakker uiterlijk en een witte straalschijf en is beschikbaar met één of twee straalsoorten.

Stop de kraan
Aan de kraan verspillen we het meeste water omdat we tijdens het tanden poetsen of het inzepen van onze handen het water gewoon laten lopen. hansgrohe bedacht daarom een knop waarmee je bliksemsnel het water aan of uit kunt zetten: de Select-knop. Je ontdekt de technologie in heel wat reeksen, ook bij de gloednieuwe Metropol-lijn. Daarnaast verbruiken de wastafelkranen van hansgrohe sowieso maar 5 i.p.v. 13 liter per minuut. Dankzij de AirPower-technologie mengt een perlator water en lucht waardoor toch een volle waterstraal ontstaat. Ook bij de nieuwe geometrisch vormgegeven kranenreeks Metropol kun je kiezen voor een exemplaar met Select.

Nog zuiniger: hansgrohe CoolStart - Koud water bij de greep in de middenpositie
Tanden poetsen of snel je handen wassen doe je meestal met koud water. Maar standaard zetten we de greep van de badkamermengkraan in middenpositie open. Hierdoor springt de warmwatervoorziening aan, terwijl dat vaak niet nodig is. hansgrohe biedt daarom nu verschillende van zijn kranen aan met CoolStart-technologie. Met de greep in de middenpositie stroomt er puur koud water uit je kraan. Zo verbruik je pas warm water en de daarvoor benodigde energie wanneer je de greep bewust naar links draait. De CoolStart-kranen verbruiken dankzij de EcoSmart-technologie maar 5 liter water per minuut.

Nóg zuiniger: LowFlow-technologie
Je kunt bovendien kiezen voor een hansgrohe-kraan met LowFlow-technologie. Zowel de waterdoorlaat van de perlator als de openingshoek van de greep is dan begrensd, waardoor je amper 3,5 liter per minuut verbruikt. Verschillende CoolStart-modellen zijn ook beschikbaar in de LowFlow-variant.

hansgrohe EcoSmart?
Natuurlijk is het belangrijk dat je kraan of douchesysteem nog altijd goed zijn werk doet: onder een kleine waterstraal kun je niet comfortabel douchen of je handen wassen. Daarom ontwikkelde hansgrohe de EcoSmart-technologie. Een specifieke o-ring functioneert hierbij als volumebegrenzer en ziet er bovendien op toe dat het watervolume constant blijft, zelfs bij wijzigende druk. Een perlator met AirPower-technologie voegt tegelijk lucht aan het water toe. Resultaat: een heerlijk volle en bruisende waterstraal die tot 60 % minder verbruikt. Je verspilt minder water zonder dat je het merkt.

  • Alle wastafelmengkranen van hansgrohe zijn standaard uitgerust met de EcoSmart-technologie, waarbij ze nauwelijks 5 liter water per minuut verbruiken.
  • Ook bijna alle douchekoppen zijn verkrijgbaar met EcoSmart. Gemiddeld verbruiken ze dan nog maar 9 liter per minuut.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide