3948
Hoe richt je een badkamer in?
Gepubliceerd: 15-05-2019

Een badkamer inrichten doe je niet elke dag, dus neem goed de tijd om voor jezelf een duidelijk beeld te schetsen van wat je wil. Stijl, sanitaire voorzieningen, handige opbergruimte, en natuurlijk een gezellige sfeer: door deze onderdelen stap voor stap langs te gaan maak jij je badkamer helemaal naar wens!

 

Kies je stijl

Tegenwoordig is de badkamer veel meer dan een functionele ruimte. Net als de woonkamer richten we de badkamer vandaag de dag graag in naar een specifieke interieurstijl. Misschien spreekt de industriële stijl jou wel aan, met zwarte kranen en een metalen frame als inloopdouche? Of is een landelijk sfeertje echt wat voor jou, met een romantische mix van wit en naturel hout? Ook moderne badkamers met zwevende meubels en technische hoogstandjes zijn populair.

Sanitaire voorzieningen

Wat zie je het liefst aan sanitaire voorzieningen in jouw nieuwe badkamer? Prioriteiten stellen is belangrijk: vaak willen we teveel. Maar een volle, krappe badkamer gaat irriteren. Kies bijvoorbeeld voor een kleiner bad, of laat het bad weg en geef je inloopdouche alle ruimte.

Sfeer

Vroeger waren badkamers puur praktisch en hagelwit. Maar nu is sfeer bijna net zo belangrijk als de functionele kant! De badkamer is vandaag de dag een fijne leefruimte; een plaats om je heerlijk te ontspannen en in alle rust voor jezelf te zorgen.

Hoe breng je sfeer aan in je badkamer? Kleur is een goed begin. Geen hagelwitte muren en vloeren; wees maar eens creatief met tegeltjes. Hou je juist wel van een neutrale basis? Dan kun je ook met accessoires veel sfeer aan brengen. Koperen kranen hebben bijvoorbeeld een warme uitstraling en zorgen voor karakter. Combineer de kranen met mooie beige handdoeken en mandjes voor een gezellig geheel.

Opbergruimte

Denk goed na over de manier waarop je handdoeken, crèmes, haarproducten en schoonmaakspullen wilt opbergen in de badkamer. Door voldoende opbergruimte te creëren ziet je badkamer er rustig en gezellig uit. Behalve een wastafel met kastruimte en een spiegelkast kun je bijvoorbeeld ook een handdoekenradiator neerzetten. Dat staat netjes en je handdoeken drogen heerlijk snel! Een decoratieve plank gevuld met mandjes voor haarproducten staat leuk, en in een nis boven het bad kun je badschuim neerzetten. Denk ook hier tijdig over na; want nu kun je de badkamer nog helemaal naar wens maken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide