1334
Dornbracht Smart Water

Dornbracht presenteert een nieuwe technologie die de talrijke opties binnen het digitaliseren in badkamer (en keuken) integreert: Smart Water. Een intelligent systeem dat de componenten in de badkamer onderling koppelt en toepassingen comfortabel vereenvoudigt en individualiseert: de toekomst van de badkamer- en keukencultuur.

De wereld is veranderd. Niet alleen de razendsnelle, digitale revolutie speelt een rol, ook de megatrend healthness beïnvloedt ons leven. Hoe moeten producten en systemen er dus uitzien om ons leven optimaal te ondersteunen? De voortdurende zoektocht naar antwoorden resulteert nu bij Dornbracht in een systeem dat individuele behoeften oppikt en met Smart Water visionaire technologie overbrengt naar badkamer en keuken.

Smart Water staat voor de visie om de talloze mogelijkheden en kansen van de digitalisering te benutten voor toepassingen in badkamer en keuken – en deze ontwikkeling te bespoedigen. Basis daarvoor zijn de door Dornbracht ontwikkelde Smart Tools, die comfort, veiligheid en belevenis in badkamer en keuken nieuw definiëren. Twee regelknoppen sturen met slechts één handeling de exacte temperatuur en waterhoeveelheid; via de goed leesbare displayschakelaar kunnen handige instellingen en functies voor alledaagse toepassingen worden opgeroepen. Ook complexe choreografieën met verschillende waterpunten, zoals bij de tijdens de ISH geïntroduceerde douchetoepassing Sensory Sky, kunnen via de Smart Tools worden geregeld.

Vooral de decentrale plaatsing van de bedieningselementen is uniek en creëert een plus aan comfort: bediening en wateruitlaat kunnen voor de eerste keer flexibel en gescheiden van elkaar geïnstalleerd worden. Samen met de universele vormentaal, die design- en serie-overkoepelend inzetbaar is, zijn maximale vrijheid in de vormgeving en individuele, architectonische maatoplossingen gegarandeerd. Daarbij is de bediening van de Smart Tools uiterst simpel: geen gecompliceerde menu's, maar een intuïtieve, begrijpelijke logica – helemaal in de zin van de Smart Water boodschap 'Hot, cold, click'. Hard- en software worden onder eigen regie bij Dornbracht ontwikkeld. Daardoor kan de producent de markt ook in de toekomst software-updates en hardware-upgrades beschikbaar stellen.

"De badkamer wordt digitaal", legt Andreas Dornbracht uit. "De Smart Tools leggen vandaag al de basis voor de badkamer en keuken van morgen." Daarmee vormt Smart Water pas de start van een nieuwe, digitale toekomst. Als vernieuwer en baanbreker in de branche zal Dornbracht deze ontwikkeling verder doorzetten en met nieuwe maatstaven komen voor product- en systeemoplossingen in badkamer en keuken. Dit is het startschot voor een nieuw tijdperk in badkamer- en keukenarchitectuur. Smart Water wordt gepresenteerd tijdens de ISH 2013 en zal vanaf november 2013 verkrijgbaar zijn. Design en concept: Dornbracht in samenwerking met Sieger Design, Square one en Meiré und Meiré.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners