1163
6 Tips voor het kopen van een zwarte kraan
Gepubliceerd: 12-10-2021 Laatste update: 29-09-2021

Zwarte badkamerkranen zijn een enorme trend in de badkamerwereld. Zwart is erg trendy in het hele interieur en ook in de badkamer zien we zwarte accenten opduiken. Het leuke aan zwart is dat het zich laat combineren met uiteenlopende stijlen en materialen.

Voor sanitair kan je kiezen tussen mat zwart en glanzend zwart. De mogelijkheden zijn uiteenlopend dankzij ons grote assortiment. Waar droom jij van?

Zwarte kranen in huis halen brengt ook een aantal vragen met zich mee. Maar met deze 6 tips ga je zonder twijfel voor die zwarte kranen! 

Tip 1: kies je type kraan

Ga na welk type kraan je nodig hebt. Zoek je naar een zwarte wastafelkraan, zwarte badkraan en/of zwarte douchekraan? Als je ze alle drie nodig hebt, kun je het best kiezen voor een collectie waarbij je de stijl van de kraan over alle badkamerkranen kan doortrekken. Zo zorg je voor eenheid in de ruimte.

Tip 2: let op de "coatingtechniek"

Er bestaan verschillende productieprocessen om tot de kleur van een zwarte badkamerkraan te komen. Kranen met een PVD-afwerking zijn uitermate bestand tegen krassen of stoten. Merken zoals Blaufoss, Hansgrohe en Grohe passen deze technologie toe. Deze info vind je op de productpagina's van onze kranen of kun je navragen in de showrooms.

Tip 3: denk aan keuken & toilet

Zwarte kranen zijn niet alleen mooi in de badkamer, ook een zwarte keukenkraan of koudwaterkraan voor een fonteintje behoren tot de mogelijkheden. Zo kan je de stijl van je badkamer ook in de keuken of toiletruimte doortrekken.

Tip 4: onderhoudstip zwarte kranen

Maak je je zorgen over het onderhoud van zwarte kranen? Wanneer je een zwarte kraan van goede kwaliteit koopt, hoef je je daarover eigenlijk geen zorgen maken. Je kunt de kraan dan gewoon reinigen met een mild schoonmaakmiddel welke je op een zachte doek kan aanbrengen. Azijn raden we zeker af. De beste tip is het afdrogen van de kraan na gebruik. Dat maakt het onderhoud nog eenvoudiger en zorgt ervoor dat de kraan langer mooi blijft. 

Tip 5: zwart past overal

Afhankelijk van hun design passen zwarte kranen in uiteenlopende badkamerstijlen. De industriële stijl is voor de hand liggend, maar ook in badkamers met hout of witte badkamers brengen zwarte kranen je badkamer naar een heel nieuw niveau.

Tip 6: snel en makkelijk verbouwen!

Het verbouwen van je badkamer hoeft niet altijd duur en ingrijpend te zijn.

Ga voor een goedkope badkamerverbouwing en vervang je verouderde kranen door zwarte kranen. Zo realiseer je een mooie en trendy badkamer make-over zonder al te veel (sloop)werk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide