2059
Een warme sfeer in je badkamer

De badkamer is een ruimte die vooral praktisch moet zijn. Zo is het belangrijk dat oppervlakken nat mogen worden en ook dat ze gemakkelijk schoon zijn te maken. Binnen de kaders van het praktische is het echter heel goed mogelijk om van je badkamer een fijne plek te maken; een plek die warmte uitstraalt en waar je je volledig kunt ontspannen. Maar hoe geef je je badkamer die prettige sfeer? Hier een paar handige tips.

Verlichting

Verlichting maakt in iedere ruimte een groot verschil. Dit geldt ook zeker voor de badkamer. Een warme sfeer creëer je door voor warm licht te kiezen. Als dat licht ook nog eens gedimd is, bevorder je die sfeer nog meer. Bedenk echter wel dat het daarnaast handig is om fel licht voorhanden te hebben, bijvoorbeeld voor tijdens het aanbrengen van make-up. Een extra lampje voor zulke doeleinden kan dan de oplossing zijn. Of maak gebruik van een dimmer; ook nog eens milieuvriendelijk!

Kleurgebruik

Net als licht, is kleurgebruik bepalend voor de sfeer in je huis. Kies de kleur van de badkamervloer, -tegels en -meubels dan ook bewust. Misschien wil je de basis wit houden, maar zelfs wit is er in allerlei tinten. Je hoeft het zeker niet bij één kleur of tint te houden. Ergens een patroon toevoegen geeft meteen een boost aan het geheel. Ook met behulp van accessoires kun je warme kleuren toevoegen, of je nu van vrolijk en fel houdt of van zacht pastel.

Textiel 

Vanuit praktisch oogpunt is het aan te raden om veel waterafstotend materiaal in de badkamer te gebruiken. Gladde tegels en metalen hebben echter een wat koudere uitstraling. Extra warmte voeg je toe door ook textiel te gebruiken. Daarbij hoeft het echt niet om grote oppervlakken te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het neerleggen van een kleedje of een stapel zachte handdoeken en het ophangen van een mooie badjas.

Accessoires

Naast textielelementen, zijn er allerlei andere accessoires die je badkamer net dat beetje extra sfeer geven. Populair zijn bijvoorbeeld kaarsen. Wat is er fijner dan een bad nemen in kaarslicht? Kies eventueel voor geurkaarsen, want ook geur heeft veel invloed op de sfeer in je badkamer. Het neerzetten van rieten mandjes zorgt zowel voor extra opbergruimte als voor gezelligheid. Kijk voor leuke accessoire-ideeën ook eens bij onze artikelen over badkameraccessoires. Behalve onze eigen website, is natuurlijk ook Pinterest een bron van badkamerinspiratie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners