1071
Moderne badkamer
Gepubliceerd: 14-11-2016 Laatste update: 22-12-2017

Woningbezitters proberen hun woon- en slaapkamer geregeld van een nieuwe uitstraling te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van nieuwe meubels, het installeren van nieuwe lampen in de kamer, of het gebruik van kleine accessoires die de uitstraling van kamers kunnen veranderen. Hoe zorgt jij er momenteel voor dat je woning aansluit bij de laatste interieurtrends? Een ruimte waar veel minder aandacht aan besteed wordt, is de badkamer van veel woningen. Toch is de badkamer een ruimte waar je de dag begint met een verfrissende douche en waar je de dag wellicht afsluit met een warm bad. Er zijn verschillende manieren om het interieur en de uitstraling van de badkamer te veranderen. Zo blijft ook je badkamer van deze tijd en kun je hier de dag op een ontspannen wijze blijven beginnen!

 

Een badkamer moet luxe uitstralen
Bij de inrichting van moderne badkamers speelt luxe een belangrijke rol. Steeds vaker zoeken woningbezitters naar mogelijkheden om de badkamer van hun woning zoveel mogelijk op de badkamer van een hotel te laten lijken. Er is immers niets fijner dan wakker worden in een prachtige hotelkamer. Een van de manieren om de badkamer te veranderen, is het gebruik van donker, strak sanitair. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie, zwarte toiletpot of kies voor een houten wasbak. Dergelijke elementen passen perfect bij een moderne badkamer en zorgen ervoor dat de badkamer er luxe uit komt te zien.

Zorg voor moderne verlichting in de badkamer
Naast het feit dat je een badkamer van modern en strak sanitair kunt voorzien, kun je ook de verlichting in de badkamer aanpassen naar een moderne stijl. Kies bijvoorbeeld niet voor de conventionele verlichting die men nu in veel badkamers gebruikt, maar ga voor de veel modernere ledverlichting. Een van de voordelen aan ledverlichting is dat je de kleur van de ledverlichting aan kunt passen. Kies in de ochtend bijvoorbeeld voor een fris, helder licht en in de avond voor rode, romantische verlichting. Zo heb je bij iedere situatie een bijpassende kleur verlichting. Daarbij is het heel eenvoudig om ledverlichting in de badkamer te implementeren. Kies bijvoorbeeld voor strips met ledverlichting, die je heel eenvoudig op een muur of boven een spiegel kunt plakken.

Hulp bij het renoveren van de badkamer
Het veranderen van een klassieke naar een modernere badkamer kun je zelf doen. In veel gevallen is de hulp van een erkende loodgieter echter wenselijk. Denk bijvoorbeeld aan het leggen of verleggen van leidingen voor de nieuwe moderne badkamer, het aansluiten van nieuw sanitair op een bestaande afvoer, enzovoorts. Een erkende loodgieter helpt je echter niet alleen met het uitvoeren van loodgieterswerkzaamheden. Een loodgieter kan je namelijk ook voorzien van passend advies over de haalbaarheid van je plannen. Soms blijken je plannen te ambitieus, waardoor het niet mogelijk is om dit in je huidige badkamer te verwerken. Een loodgieter kan zorgen voor een alternatief, zodat het merendeel van je wensen alsnog kan worden uitgevoerd.

Tip: doe inspiratie voor je eigen moderne badkamer op via een van de vele interieurblogs!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide