2106
Tips voor een nieuwe douche!
Gepubliceerd: 24-09-2018 Laatste update: 07-05-2022

Ben jij toe aan een nieuwe douche? Dan zijn er veel meer mogelijkheden dan je denkt! Je kunt gaan voor een douchecabine of een inloopdouche. Dan kun je nog gaan voor schuifdeuren, pendeldeuren of ‘gewone’ deuren. Kortom: er zijn heel veel keuzes die je moet maken als je een nieuwe douche wilt. Dit zijn 5 praktische tips waarmee je ontdekt wat voor jou de ideale douche is!

1.         Meet de beschikbare ruimte

De beschikbare ruimte bepaalt voor een groot deel je keuze. Heb je veel ruimte, dan kun je bijvoorbeeld een mooi grote inloopdouche maken. Maar heb je weinig ruimte, dan gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Zit de badkamer in een smalle nis, dan heb je een andere soort deuren nodig dan wanneer je een hoek hebt. Kortom: meten is een belangrijke stap bij het zoeken naar een mooie douche. Dan weet je ook welke douches wel en niet passen in jouw badkamer.

2. Douchecabine met of zonder douchebak 

Er zijn globaal twee typen douchecabines: met of zonder douchebak. De douchebak is een meestal witte bodem met opstaande rand, waar de wanden op staan. Bij een douchecabine zonder douchebak moet je een lichte afloop richting de afvoer hebben, omdat het water anders niet wegloopt. Als je tegels op de plaats van de douchecabine niet aflopen, is het goedkoper om voor een douchecabine met douchebak te gaan dan om de tegels opnieuw te leggen. 

3. Welke vorm heb je nodig?

Heb je een nis in de badkamer, dan hoef je daar alleen een deur voor te plaatsen. Maar vaak maak je een douche in een hoek van de badkamer. Je hebt dan minimaal één douchewand nodig. Vaak plaatsen mensen ook een deur om het water binnen te houden. Je kunt ook kiezen voor een halfronde douchecabine of voor een douchecabine met extra hoek, waardoor je meer ruimte in de badkamer overhoudt. Hier vind je nog meer tips voor douchecabines

4. De deur die jij het makkelijkst vindt

Er zijn veel typen douchedeuren te vinden. Is er weinig ruimte, dan is een schuifdeur of vouwdeur handig. Deze gaat opzij open, waardoor je geen ruimte nodig hebt voor de draaicirkel van de deur. Heb je meer ruimte, dan kun je voor een ‘gewone’ deur gaan. Pendeldeuren zijn vooral heel praktisch als je een nis hebt waar je douche in komt. 

5. De juiste glassoort

De laatste tip heeft vooral te maken met de afwerking van de douchecabine. Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste glassoort kiest. Wil je veel privacy, dan ga je voor douchewanden en -deuren die niet doorzichtig zijn. Wil je juist liever vrij zicht hebben, dan kun je voor gewoon glas gaan. Een tussenvorm is een glazen wand met een strook ondoorzichtig glas in het midden.

Een nieuwe douche is altijd een uitdaging. Je wilt het graag in een keer goed doen. Vaak zijn dit ook klussen die je niet zelf kunt doen en waarvoor je een monteur nodig hebt. Het is dus verstandig om al van tevoren goed na te denken over welke nieuwe douche je precies wilt. Houd jij van een moderne douche die aan de laatste eisen voldoet? Check dan ook de woontrends van 2019, zodat jouw nieuwe douche echt hip is en blijft!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide