1805
Esthetische oplossing voor afvoer douchewater
Gepubliceerd: 15-05-2018

De Duitse fabrikant TECE heeft een esthetische oplossing ontwikkeld voor de afvoer van douchewater bij vlakke douchevloeren. Namelijk een smalle en strakke douchegoot van roestvaststaal, die door de installateur exact op maat kan worden gemaakt. Dit betekent dat de lelijke vulstukken van tegels aan de kopse en zijkanten van de douchegoot komen te vervallen. Zo ontstaat een esthetisch zeer strakke oplossing.

 

Grote maten tegels of natuursteen zijn een trend. Mede door de open en drempelloze douchevloeren creëert dit een ruimtelijke beleving. Bij een onderbroken vloer is het mooi als de douchegoot qua maatvoering aansluit bij de tegels. Dit kan nu met de nieuwe rvs douchegoot TECEdrainprofile, want deze kan eenvoudig en exact op maat worden gemaakt. Bovendien kan deze strak tegen een wand worden ingebouwd, zodat de tegels nergens onderbroken worden. Dit is niet alleen esthetisch het mooist, het bespaart de tegelzetter op zaag- en montagetijd.

Voor een goede afvoer van het water en een optimaal zelfreinigend effect, is de TECEdrainprofile over de gehele lengte voorzien van schuine vlakken. In het hart bevinden zich 2 afvoerspleten. Voor inspectie en reiniging is de sifon eenvoudig bereikbaar. Met een lichte druk op het afdekprofiel komt deze los en kan de sifon direct en zonder gereedschap worden uitgenomen. In tegenstelling tot douchegoten is het reinigen van deze nieuwe goot niet meer van toepassing, dus dat scheelt schoonmaaktijd.

TECEdrainprofile kan overal worden toegepast, ook bij renovatie. Bij een afvoer van 40 mm is de totale opbouwhoogte slechts 65 mm. Bij de standaard afvoer van DN50 is de opbouwhoogte 95 mm.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide