2042
Douchecabine kiezen

Na een lange dag werken kan het het allerfijnste zijn om te doen; een lekkere douche nemen. Een douche is daarom vaak een belangrijk element bij het verbouwen van de badkamer. Bij zo’n verbouwing moet vaak de keuze gemaakt worden voor een douche of bad. De één kan niet zonder bad en kiest daarom voor een bad-douchecombinatie, maar de ander heeft niets met lang badderen en kiest daarom voor een douchecabine. De keuze is dan niet gelijk al gemaakt, want er zijn veel verschillende maten en soorten. Zo kun je kiezen voor vierkante-, rechthoekige-, halfronde-, vijfhoekige- en kwartronde douchecabines. Dan moet er ook nog het materiaal en de type deur besloten worden. Al met al dus een hoop keuzes…

Onder een douchecabine verstaan we een voorgevormde ruimte die negen van de tien keer bestaat uit een aluminium frame waar glazen wanden in worden geplaatst. Hierdoor creëer je een gesloten ruimte die als belangrijkste functie heeft om de badkamer droog te houden. Dat scheelt een hoop dweilwerk en daarnaast heb je geen last van een plakkend douchegordijn, vanwege de handige douchedeur. Bij de keuze voor een soort deur zijn er veel variaties. De meest voorkomende deuren zijn de swingdeur, pendeldeur, vouwdeur, schuifdeur en scharnierdeur. De keuze voor een deur hangt meestal af van smaak en gemak. Er wordt vaak vanwege het gemak gekozen voor een swingdeur, maar ook voor een douchecabine met schuifdeuren kun je terecht bij Sanitairkamer.nl.

Plaatsen van de douchegoot
Met alleen een afgesloten douche en douchedeur ben je er nog niet. Het water moet afgevoerd worden naar het riool en hiervoor dient een douchebak. Steeds vaker wordt er ook gekozen voor een douchegoot, hierbij is alleen een roestvrijstaal rooster zichtbaar. Het mooie hiervan is dat dezelfde tegels als in de badkamer gebruikt kunnen worden waardoor er eenheid ontstaat in de gehele badkamer. Dit is ook het geval bij een doucheput, maar hierbij dient de vloer iets af te lopen, zodat het water richting de put kan stromen. Een goede douchegoot gaat stank tegen en voorkomt lekkage tussen de douchebak en de leidingen. Laat dit werk wel over aan een expert, hij kan een lekkage voorkomen bij het plaatsen. Toch van plan om het zelf te doen? Kijk dan even naar deze handige video.

Douchecabine trends
Ook de trends op het gebied van douchecabines veranderen en op dit moment zijn er ook een aantal trends te zien. Steeds vaker zien we geluidsinstallaties, verlichting en massagekoppen die het douchen nog aantrekkelijker maken. Ook worden de douchecabines, net als veel andere badkamerelementen, steeds strakker van stijl. Profielen worden steeds minder opvallend en dit geeft een luxere uitstraling, zoals bij deze douchecabine. Daarnaast worden de douchebakken ook steeds minder hoog en soms vrijwel plat. Hierdoor valt de douchebak veel minder op, wat de douche een luxe uitstraling geeft. Wat ook fijn is, is dat er tegenwoordig een groot aanbod is wat betreft douchekoppen. Een regendouche is uiteraard heel lekker, maar soms heb je geen zin in nat haar en je haar drooghouden gaat dan nogal lastig. Een handdouche is voor die dagen een perfecte oplossing. Gelukkig heb je ook regendouche combinatie, zodat je niet vast zit aan één soort douchekop. Een handdouche is namelijk ook heel handig om na het schoonmaken van de douche de douche even mee na te spoelen. 

Als laatste nog een kleine schoonmaaktip. Koop bij de aanschaf van een douchecabine ook gelijk een trekker. Na een douchebeurt kun je gelijk de muren vochtvrij maken, dit is bevorderlijk voor het voorkomen van vochtophoping. Haal de trekker ook gelijk even over de glazen wanden, zodat er geen opgedroogde spetters op het glas zitten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide